«Δύο φορές η πλειοψηφία σας εμπιστεύεται. Τρίτη φορά δεν θα υπάρξει αν δεν δούμε τα απτά αποτελέσματα», ανέφερε, μιλώντας στη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος δήλωσε εκ προοιμίου ότι ψηφίζει τον προϋπολογισμό.
 
Ο κ. Κακλαμάνης είπε ακόμη ότι πλέον πρέπει «να δούμε και αν η κατ’ ευφημισμό Ενωμένη Ευρώπη, η οποία στην ουσία είναι η Ευρώπη των τραπεζών, θα κατανοήσει επιτέλους ότι δεν μπορούμε άλλο να παίζουμε». Όπως ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, δεν είναι μόνο τα 31,5 δισ. και τα άλλα 12 δισ. ευρώ που πρέπει να πάρουμε έως το τέλος του χρόνου, αλλά και οι αποφάσεις που επείγουν για την επιμήκυνση και για το κούρεμα, κούρεμα που δεν πρέπει, αυτή τη φορά να γίνει εδώ, αλλά έξω.
 
Ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε την ανάγκη η κυβέρνηση να ζητήσει και να πάρει πίσω από τις τράπεζες τα 555 εκατομμύρια ευρώ ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη να ολοκληρωθούν γρήγορα οι έλεγχοι στις διάφορες λίστες από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του ΣΔΟΕ, θυμίζοντας ότι έχει ζητήσει να προχωρήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί ο έλεγχος για τον ίδιον.
 
Όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του ΑΠΕ, ο κ. Κακλαμάνης κάλεσε το υπουργείο Οικονομικών να δώσει ξεκάθαρα στοιχεία για την αμοιβή του Διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος, για τον οποίο ανέφερε ότι έχει τεράστιες ευθύνες για τον τρόπο που έγινε η διαχείριση των αποθεματικών των ταμείων.
 
Τέλος, εγκάλεσε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι επί ώρες εκπροσωπείται από δύο μόνο εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, τους κκ Μαυραγάνη και Λιβιεράτο, στη συζήτηση του προϋπολογισμού και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης απουσιάζουν από τα υπουργικά έδρανα.