Την ατάκα του Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνέντευξης, ότι «η οικονομία είναι το ατού μου», σχολίασε με δηκτικό τρόπο ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος τόνισε πως «δεν θέλουμε να ξέρουμε πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα αν δεν ήταν».

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε τις εξής δυο δηλώσεις μελών της κυβέρνησης: «Υπουργός Εργασίας, 20.03.2018: “Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι για εκκαθάριση σχεδόν όλου του όγκου των ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Αύγουστο του 2018”. Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, 19.03.2018: “Ο προγραμματισμός του υπουργείου Οικονομικών είναι η πλήρης εξόφληση του υπολοίπου των 2,4 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του προγράμματος, μέχρι τον Αύγουστο του 2018″».

«Το 2018 τελείωσε και οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου παραμένουν υψηλές, στα 2,6 δισ. ευρώ, σταθερές τους τελευταίους μήνες», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνοντας ότι -σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών- το πρόγραμμα εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων και εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2018.

Και πρόσθεσε: «Αλλά, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές εξακολουθούν να υφίστανται. Είναι και αυτό άλλη μία “επιτυχία” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και έρχεται να προστεθεί στην αδυναμία απορρόφησης των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων και χρηματοδοτικών εργαλείων, την σημαντική υποεκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τους κεφαλαιακούς περιορισμούς που ακόμη υφίστανται και την αδυναμία πιστωτικής επέκτασης μέσω του τραπεζικού συστήματος».