Φωτιά πήρε χθες η συζήτηση στη Βουλή της τροπολογίας για τα εξοπλιστικά ανάμεσα στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Αμυρά, με εκατέρωθεν χαρακτηρισμούς.

Απάντηση στον χαρακτηρισμό «νυφούλα» που έκανε ο κ. Καμμένος έδωσε σήμερα μέσω του ΑΝΤ1 ο βουλευτής του Ποταμιού.

«Δεν ήμουν σίγουρος ότι άκουσα καλά. Δεν μπορεί να φτάσει παρακάτω το ρεκόρ χυδαιότητας που ο ίδιος κατέχει. Όταν μου είπαν ότι σε είπε νυφούλα και τότε η αντίδρασή μου ήταν “1000 φορές νυφούλα, παρά ζωντοχήρα όπως θα γίνεις εσύ σε λίγο”» είπε.

Ο κ. Αμυράς είπε ότι δεν εξεπλάγη από όσα είπε ο υπουργός Άμυνας, αλλά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό που μου έκανε αλγεινή εντύπωση είναι ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ευαίσθητοι σε θέματα σεξισμού έκαναν “μόκο”».

«Η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», είπε ο κ. Αμυράς, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Συμφωνία. Σημείωσε επίσης ότι αντιλαμβάνεται το «πρόβλημα ότι κάποιοι συνάδελφοί μου θέλουν να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών», αναφερόμενος στην κομματική γραμμή.

Η ένταση στη Βουλή

«Ξεχάστε και τις Πρέσπες και τις Τριχωνίδες και όλες τις λίμνες, το Ποτάμι δεν θα γίνει ο ρεπατζής του κ. Καμμένου. Αν σας βαστάει, προχωρήστε και ζητήστε ψήφο εμπιστοσύνης».

Αυτό είπε, μεταξύ άλλων, χθες στη Βουλή ο βουλευτής του Ποταμιού, ρίχνοντας τα βέλη του στον Πάνο Καμμένο.

«Βιαστήκατε πολύ να φέρετε, κ. Καμμένε, αυτή την τροπολογία από την πίσω πόρτα. Γιατί; Είναι αυτό το τελευταίο νομοσχέδιο που φέρνετε; Ένα νεύμα σας αρκεί» είπε ο κ. Αμυράς

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Καμμένου.

«Μετά από τη διαπραγμάτευση που κάνει το Ποτάμι κι όταν συμφωνήσετε, θα σας απαντήσω. Όταν τα βρείτε μεταξύ σας θα σας απαντήσω. Αλλά εσείς το έχετε δίπορτο μαθαίνω».

Ο κ. Αμυράς τον χαρακτήρισε «βασιλιά της κωλοτούμπας» γιατί επέτρεψε, όπως είπε, στον κ. Κοτζιά να πάει να υπογράψει για τις Πρέσπες.

«Εσείς φαίνεστε τι είστε. Για νυφούλα καλό σάς βλέπω πάντως» απάντησε ο Πάνος Καμμένος.