«Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αποδείξει ότι υπάρχει συντεταγμένη πολιτεία και ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι απροστάτευτη και αδύναμη απέναντι σε όσους επιθυμούν την κατάλυση του πολιτεύματος. Και αυτό το στοίχημα είναι εξίσου σημαντικό με την οικονομική ανάκαμψη», τόνισε η Μαριλένα Κοππά επικεφαλής της ΚΟ ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Αναλυτικά η παρέμβαση της κ. Κοππά:

«Στην Ελλάδα της κρίσης, η άκρα δεξιά αποκτά μέρα τη μέρα πιο εφιαλτικό πρόσωπο. Η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως παραστρατιωτικό σώμα. Με Τάγματα εφόδου που κακοποιούν πολίτες. Με βουλευτές που απειλούν συναδέλφους τους και χυδαιολογούν στο Κοινοβούλιο.

Φοβάμαι ότι και σε αυτό το επίπεδο, η Ελλάδα είναι μόνο η αρχή.

Οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος συνολικά είναι μεγάλες, γιατί αντιμετώπισε ένα νεοφασιστικό κόμμα όπου ο αρχηγός του χαιρετά με ναζιστικό χαιρετισμό ως ένα οποιοδήποτε κόμμα.

Ειδικά όμως η κυβέρνηση έχει τη βασική ευθύνη: όταν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης δεν τιμωρεί τους αστυνομικούς, που επιτρέπουν σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής να απελευθερώνει συλληφθέντα σε επεισόδια..

Όταν ο Υπουργός Εσωτερικών απαντά σε κοινοβουλευτική ερώτηση του κόμματος αυτού για τον αριθμό των αλλοδαπών παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας , ενώ είναι σαφές ότι η ιθαγένεια δεν αποτελεί κριτήριο εγγραφής σε αυτούς..

Τότε η Δημοκρατία είναι σε κίνδυνο.

Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αποδείξει ότι υπάρχει συντεταγμένη πολιτεία και ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι απροστάτευτη και αδύναμη απέναντι σε όσους επιθυμούν την κατάλυση του πολιτεύματος.

Και αυτό το στοίχημα είναι εξίσου σημαντικό με την οικονομική ανάκαμψη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει με κάθε τρόπο να αντιδράσει στην άνοδο του φασισμού στην Ευρώπη».