«Η επίσκεψη της καγκελάριου της Γερμανίας, Άνγκελας Μέρκελ στην Αθήνα σηματοδοτεί την απαρχή της επίλυσης του οικονομικού προβλήματος της Ευρωζώνης, που δεν είναι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του ευρωπαϊκού νότου», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θ. Καράογλου, από τις Σέρρες όπου βρίσκεται, με σκοπό την ενημέρωσή του, από πολιτικούς φορείς του τόπου, για προβλήματα της περιοχής.

Ο υπουργός εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την εκτίμηση ότι «η ατμομηχανή της οικονομίας της Ευρώπης, που είναι η Γερμανία, έχει καταλάβει ότι το πρόβλημα είναι συνολικό και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται και όχι αποσπασματικά. Είναι δομικό πρόβλημα της Ευρωζώνης».

Αναφερόμενος στον ρόλο του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, ο κ. Καράογλου, επεσήμανε ότι «πρόκειται για ένα μικρό περιφερειακό υπουργείο που βρίσκεται κοντά σε ευαίσθητες παραμεθόριες περιοχές και παρότι ο πρωταρχικός του ρόλος περιοριζόταν στην αποστολή ενός συγκεκριμένου εθνικού μηνύματος, εντούτοις, όπως είπε, «το υπουργείο σήμερα λειτουργεί και ως φορέας υποδοχής και αξιολόγησης επενδυτικών προγραμμάτων προϋπολογισμού πάνω από 3.000.000 ευρώ, ενώ στις αρμοδιότητές του θα συμπεριληφθεί και ο έλεγχος και η διαχείριση προγραμμάτων του INTERREG.