Με το Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Πασκάλ Λαμί (Pascal Lamy) συναντήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στη Γενεύη ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία και τις επιπτώσεις από την κρίση, την κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη και έδωσαν έμφαση σε θέματα που αφορούν την παγκόσμια διακυβέρνηση, με πρώτο μεταξύ αυτών, την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να προωθηθούν το ταχύτερο δυνατόν προτάσεις για την ρύθμιση και τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γιώργος Παπανδρέου επισήμανε ότι απαιτείται ανάληψη πρωτοβουλιών και μάλιστα, με προοδευτικό πρόσημο, από διεθνείς Οργανισμούς και Φορείς, ώστε να καλυφθεί η απουσία τολμηρών προτάσεων από διεθνείς παράγοντες, μεταξύ των οποίων και το G20, όπου μέχρι σήμερα καταγράφονται παράλληλες μοναχικές πορείες των μελών τους.