Την ικανοποίηση του, για την οριστική επίλυση του προβλήματος των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με την πρόσληψη τους ως μόνιμο προσωπικό, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης μετά τη συζήτηση για τη διευθέτηση του προβλήματος που είχε σήμερα με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και εκπροσώπους των εργαζομένων του Προγράμματος.

«Σήμερα είναι μια μέρα χαράς για το υπουργείο Εσωτερικών και την κυβέρνηση συνολικά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτσης με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

Με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, προσθέτει ο υπουργός, «οριστικοποιήσαμε τις τελευταίες λεπτομέρειες της ρύθμισης που θα φέρουμε στη Βουλή τις επόμενες μέρες προκειμένου να ξεκινήσει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη προσωπικού μόνιμης και σταθερής εργασίας στο πρόγραμμα».

Υπογραμμίζει επίσης ότι «Σε αγαστή συνεργασία με τους εργαζόμενους και σεβασμό στο Σύνταγμα της χώρας λύνουμε ένα χρόνιο πρόβλημα ενισχύοντας το κοινωνικό κράτος και προστατεύοντας τα εργατικά δικαιώματα».

Υπενθυμίζει ότι πρόκειται για μια «δέσμευση» του υπουργείου αλλά και του πρωθυπουργού η οποία τώρα «γίνεται πράξη». Και κλείνει αναφερόμενος στη λήξη της ομηρίας χιλιάδων εργαζομένων, λέγοντας «ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό πρόγραμμα εξασφαλίζεται και βάζουμε τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας χιλιάδων ανθρώπων που για χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις τοπικές κοινωνίες».