«Έχω μία λίστα με μέτρα, η οποία δεν ισχύει. Γιατί λένε λοιπόν ότι μας δόθηκε λίστα με τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ;», ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Σαχινίδης, σε απάντηση προς κορυφαίου στελέχους του υπουργείου που υποστήριξε ότι «τα μέτρα έχουν δοθεί αναλυτικά».

Σε παρέμβασή του στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο κ. Σαχινίδης υποστήριξε ότι στα ερωτήματα του κόμματός του η τρόικα είχε απαντήσει ότι θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης και ότι η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε το ΠΑΣΟΚ για τις συνεννοήσεις μαζί της.

Τόνισε, επίσης, ότι «κάποια υπουργεία δεν έχουν ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει. Προσβάλει την νοημοσύνη των τηλεθεατών και εμένα προσωπικά η είδηση ότι δόθηκε η λίστα με τα 11,5 δισ.».

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα ο κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, τόνισε προς τους κυβερνητικούς εταίρους, ότι «δεν καταλαβαίνω τη γκρίνια και τις διαρροές. Τα μέτρα τους έχουν δοθεί αναλυτικά. Τους προτείναμε να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, και αρνήθηκαν».