Συνάντηση με τα μέλη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) είχε σήμερα στη Βουλή ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία.

Ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη» την εικόνα στα περισσότερα σχολεία της Ελλάδας και ζήτησε από την κυβέρνηση να μην περνά από την κρίση της τρόικας τις δαπάνες για την Παιδεία και την Υγεία, ενώ πρότεινε να εξαιρεθούν τα σχολεία από τον ειδικό φόρο πετρελαίου θέρμανσης.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση, εκτελώντας τις εντολές της τρόικας, έχει περικόψει ακόμη και τις ενισχύσεις των σχολείων, με αποτέλεσμα να βρίσκεται περίπου το 80% των σχολείων σε δύσκολη κατάσταση για να λειτουργήσει».

Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση για την πολιτική της, αναφέροντας πως έχει οδηγήσει έναν αναπληρωτή δάσκαλο, ο οποίος καλείται να υπηρετήσει την εκπαίδευση σε ένα ορεινό χωριό ή σε ένα νησί, «να παίρνει το μισθό των 640 ευρώ με τον οποίο πρέπει να καλύψει τα έξοδα διαμονής του και τη διατροφή του».

Από την πλευρά τους, τα μέλη της ΔΟΕ εστίασαν στην δραματική μείωση στις αποδοχές των εκπαιδευτικών, η οποία φθάνει στο 50%, ενώ τόνισαν ότι υπάρχει έλλειψη χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών καθώς και τεράστια κενά στα σχολεία.