Με επίγνωση του δύσκολου έργου, που τον περιμένει στο υπουργείο Υγείας, ο νέος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντά του.

Μία πρώτη γεύση από τις δυσκολίες, που έχει να αντιμετωπίσει, τον περίμενε στα σκαλιά του υπουργείου, όπου τριάντα γιατροί διαμαρτύρονταν για ρύθμιση, με την οποία αυξάνονται τα χρόνια της ειδικότητάς τους.

«Νοιώθω τα συναισθήματα, που έχει κάποιος, όταν φεύγει από προβλήματα και πάει να βρει προβλήματα», είπε ο κ. Λοβέρδος, αναφερόμενος στη μετακίνησή του από το υπουργείο Εργασίας, στο Υγείας. Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι παρά τις δυσκολίες είναι αποφασισμένος να παλέψει και να κερδίσει, όπως ο ίδιος τόνισε.

Η απερχόμενη υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία αναλαμβάνει πλέον αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, αναφέρθηκε σε όσα έγιναν στον χρόνο της θητείας της. «Δώσαμε μια μάχη σημαντική», είπε, η οποία «θα δώσει καρπούς άμεσα». Αναφερόμενη στη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι αισθάνεται χαρά, γιατί υποδέχεται άξιους φίλους και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον νέο υπουργό, επισήμανε ότι «ξέρει να δίνει μάχες και να νικά».

Η απερχόμενη υφυπουργός Υγείας, Φώφη Γεννηματά, έκανε λόγο για συνολική δουλειά πέρα από το λογική των αρμοδιοτήτων και αξιοποίηση όλων στο υπουργείο Υγείας, και τόνισε, ότι «έρχεται μια άξια ομάδα να συνεχίσει το έργο που έγινε».