Βέλη εναντίον των τριών κυβερνητικών εταίρων εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μετά τη σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου, για την επικύρωση των νέων μέτρων.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «άδικο και αντικοινωνικό» το νέο πακέτο.

«Έχοντας γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας, στη βάση της οποίας συγκροτήθηκε η παρούσα κυβέρνηση, η τρόικα εσωτερικού, ομονοούσα και κάτω από την εποπτεία των δανειστών μας, προχωρεί στην διαμόρφωση ενός ακόμα άδικου και αντικοινωνικού πακέτου μέτρων που δεν θα οδηγήσει πουθενά παρά μόνον στην ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας», σχολίασε χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου.

«Οι πρόθυμοι κυβερνητικοί εταίροι με τις δήθεν διαφωνίες τους συνεχίζουν να εμπαίζουν έναν λαό εξαπατημένο, προσβεβλημένο και εξαθλιωμένο» δήλωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Σε σχετική ανακοίνωση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Χρήστος Ζώης διερωτήθηκε αν έχουν αντιληφθεί ότι «όλοι γνωρίζουμε πως τα μέτρα έχουν κλείσει», συμπληρώνοντας πως «αρκεί να ακούσει κανείς τον τραπεζίτη υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα από τον οποίο εγκαίρως και εγκύρως πληροφορούμαστε τις ειλημμένες αποφάσεις».

«Βενιζέλος και Κουβέλης παριστάνουν τις νεαρές παρθένες, υποκρινόμενοι πως αντιστέκονται στα επονείδιστα μέτρα της τρόικα. Ο ελληνικός λαός δεν τρώει κουτόχορτο και έχει ήδη αντιληφθεί που μας οδηγούν τα εγχώρια φερέφωνα των τοκογλύφων» ήταν το σχόλιο της Χρυσής Αυγής.

«Πρόκειται για τραγική φαρσοκωμωδία. Από τη στιγμή που και οι τρεις και όχι μόνον αυτά τα κόμματα, υπόσχονται ότι δε θα βάλουν σε κίνδυνο τη στρατηγική παραμονής της Ελλάδας στην ΕΕ, γιατί εκεί είναι η ουσία, τότε σημαίνει ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέο σφαγιασμό του ελληνικού λαού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.