Θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που αφορούν την ανάπτυξη στη Β. Ελλάδα και την προστασία τού περιβάλλοντος συζήτησαν, στο διοικητήριο, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου και ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠ.Ε.Κ.Α.), Ευάγγελος Λιβιεράτος.

«Βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ενημερωθώ σχετικά με τη δράση φορέων που δραστηριοποιούνται στην πόλη και ανήκουν στη δικαιοδοσία του ΥΠ.Ε.Κ.Α. Η κυβέρνηση έχει στραμμένη την προσοχή της στην ευαίσθητη περιοχή της Μακεδονίας και Θράκης, με την ίδρυση του Υ.ΜΑ.Θ. να αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη αυτού του ενδιαφέροντος» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Λιβιεράτος, εκφράζοντας την ελπίδα, σύντομα «να φανούν τα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς».

Από την πλευρά του ο κ. Καράογλου επεσήμανε ότι υπάρχει «άψογη» και «υποδειγματική» συνεργασία με το ΥΠ.Ε.Κ.Α. καθώς και με το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου που «θέτει τη Μακεδονία και τη Θράκη ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του».

«Η κυβέρνηση εθνικής ευθύνης με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά δίνει μια μεγάλη μάχη να επαναφέρει το χαμόγελο και την αισιοδοξία στους Έλληνες. Είμαι σίγουρος πως, σύντομα, οι θυσίες όλων μας θα αποδώσουν καρπούς», πρόσθεσε ο κ. Καράογλου.