Την πεποίθησή του ότι τυχόν ρύθμιση η οποία θα μειώνει τις συντάξεις των 700 ευρώ δεν θα περάσει από τη Βουλή, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ στο νομό Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας.

«Θα υπάρξει πάρα πολύ μεγάλη αντίδραση και στη κοινωνία, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό, αλλά βεβαίως και μέσα στη Βουλή. «Δεν είναι δυνατόν τέτοιου είδους μέτρα να μπορούν να έρθουν και να περάσουν από τη Βουλή. Θα είναι πολύ μεγάλη η αντίδραση και θα υπάρξει μεγάλη δυσκολία», δήλωσε ο βουλευτής, σημειώνοντας ότι θα υπάρξει πολύ μεγάλη αντίδραση όχι μόνο στην κοινωνία αλλά και μέσα στη Βουλή.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5, τόνισε ακόμα, όσον αφορά στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, το οποίο έχει επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ότι θέση της ΝΔ παραμένει να μην οδηγήσει σε απολύσεις.

«Η εφεδρεία να οδηγήσει σε ένα προστάδιο, στο οποίο από τη μια θα εξοικονομηθούν πολύτιμοι πόροι για το δημόσιο ταμείο, για το δημόσιο κορβανά δηλαδή. Και από την άλλη άνθρωποι οι οποίοι δουλεύουν 20 και 30 χρόνια ανάλογα με το που δουλεύει ο καθένας, δεν θα βρεθούν ξαφνικά στο δρόμο, τινάζοντας την οικογένεια τους οικονομικά στον αέρα».

Τέλος, δήλωσε το «παρών» όσον αφορά στις εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ και την εκλογή νέου γραμματέα της Κ.Ο.

Όπως είπε: «είμαι στρατιώτης του κόμματος. Οπουδήποτε μπορώ να προσφέρω και να φανώ χρήσιμος, ήμουν παρών και θα είμαι παρών» και τόνισε ότι «ποτέ δεν έλειψε από τις μάχες».

Σχετικά, πάντως με το ενδεχόμενο δικής του υποψηφιότητας, το άφησε ανοιχτό λέγοντας πως «ένα κομματικό στέλεχος πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμο αν του ζητηθεί να προσφέρει».