Μητσοτάκης: Στους δήμους ο ΕΝΦΙΑ, ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει αμέσως

Ο «τσάμπα μάγκας» Καμμένος, ο «λαϊκιστής» Τσίπρας και ο… Μπαμπινιώτης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:02
16/09/2018
Μητσοτάκης: Στους δήμους ο ΕΝΦΙΑ, ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει αμέσως
49
loading

Τις προτάσεις που παρουσίασε το βράδυ του Σαββάτου εξειδίκευσε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 83η ΔΕΘ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές, ενώ τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμφωνήσω εγώ ή η ΝΔ σε έναν μεγάλο συνασπισμό με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ». «Ζούμε τις χειρότερες στιγμές της δημοκρατίας μετά τη Μεταπολίτευση», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «ο κ. Τσίπρας χάνει τις εκλογές και διχάζει, αλλά έτσι κάνει ζημιά στη χώρα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ακόμη πως «ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει αμέσως. Στην επόμενη Βουλή θα υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου. Στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση θα αποσυνδεθεί η Προεδρική εκλογή από τη διάλυση της Βουλής».

«Δεν έχω το ίδιο πρόγραμμα με τον Τσίπρα»

«Εμείς έχουμε συνολικό σχέδιο για την ανάταξη της οικονομίας, δίνοντας προτεραιότητα στις υγιείς δυνάμεις», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο πλαίσιο της ΔΕΘ, σχετικά με τα όσα παρουσίασε στην ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου.

«Βασικός σκοπός του ήταν η χώρα να αποκαταστήσει την πρόσβαση στις αγορές. Η Ελλάδα είναι εκτός αγορών και ο κ. Τσίπρας είπε ότι περίπου δεν τον νοιάζει. Όταν τελειώσει το μαξιλάρι ρευστότητας, η Ελλάδα θα είναι εκτεθειμένη στις αγορές και αυτό δεν θα το επιτρέψω», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως σημείωσε, «ο κ. Τσίπρας μας είπε τώρα ότι θέλει κι αυτός να μειώσει φόρους. Αλλά δεν μίλησε για συμμάζεμα του κράτους. Υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ των σχεδίων μας. Με τους ρυθμούς ανάπτυξης που έχει σήμερα η ελληνική οικονομία, δεν πάμε πουθενά. Είναι ένας φαύλος κύκλος που θέλω να σπάσω».

«Δεν έχω το ίδιο πρόγραμμα με τον κ. Τσίπρα. Θέλουμε να μειώσουμε φόρους και εισφορές και να μειώσουμε το κράτος. Ο κ. Τσίπρας θέλει να αυξήσει το κράτος», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η ανάπτυξη 4% και η δημιουργία 700.000 νέων θέσεων εργασίας μέσα στην επόμενη πενταετία.

«Θα περιμένουμε να δούμε τι μέτρα θα φέρει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Μέτρα ευθυγραμμισμένα με τη δική μας λογική που αντιγράφει ο κ. Τσίπρας δεν έχουμε λόγο να μην τα ψηφίσουμε», ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο βασικός σκοπός του 3ου προγράμματος χρηματοδότησης, που ήταν η σταδιακή πρόσβαση της χώρας στις αγορές κεφαλαίου, δεν επετεύχθει με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί αυτήν την ώρα στη Θεσσαλονίκη. «Δέσμευσή μου η σταδιακή αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού», πρόσθεσε.

«Ο ατομικός κουμπαράς θα ωθήσει τους νέους να ενταχθούν στο ασφαλιστικό σύστημα. Θα ισοδυναμεί με συμπληρωματική επικουρική σύνταξη υψηλότερη από ότι σήμερα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ότι «μέχρι το 2021 η είσπραξη και το ύψος του ΕΝΦΙΑ θα καθορίζεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ειδικότερα, σε ερώτηση για όσα ανέφερε από το Βελλίδειο για μείωση του ΕΝΦΙΑ και για τη μεταφορά είσπραξης στους δήμους, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι «είναι μια πρωτοβουλία που ενισχύει την τοπική αυτοδιοίκηση». «Έως το 2021 η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ και πόσο χαμηλός ή υψηλός είναι θα καθορίζεται από τους δήμους, με ταυτόχρονη περικοπή κεντρικών πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αν ένας δήμαρχος θέλει να αυξήσει τον τοπικό φόρο θα μπορεί να το κάνει, αλλά θα λογοδοτεί στους πολίτες και για τον φόρο που επιβάλλει αλλά και για τις παροχές που θα προσφέρει στους πολίτες».

«Τσάμπα μάγκας είναι ο Καμμένος»

«Φαντάζομαι ότι στη νέα έκδοση του λεξικού Μπαμπινιώτη δίπλα στη λέξη "λαϊκιστής" είναι το όνομα του κ.Τσίπρα, όχι το δικό μου», ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, σε ερώτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών και τον χαρακτηρισμό του ως «λαϊκιστή» από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Τζάμπα μάγκας είναι ο κ. Καμμένος, που λέει ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία αλλά στηρίζει την κυβέρνηση που την φέρνει. Προειδοποίησα ότι η Συμφωνία φέρνει αποτελέσματά από τη στιγμή της υπογραφής της», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ

«Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία αυτή όταν τη φέρει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Αν μεσολαβήσουν εκλογές, δεν θα την ψηφίσουμε την επόμενη μέρα. Δυστυχώς, η συμφωνία παράγει έννομα αποτελέσματα που είναι δύσκολο να αποτρέψουμε», ξεκαθάρισε.

«Η μείωση της φορολογίας είναι μονόδρομος για τη χώρα»

«Η μείωση της φορολογίας είναι μονόδρομος για τη χώρα. Το λένε όλοι, όχι μόνο εγώ. Αλλά πρέπει να είμαστε συνεπείς με το υπόλοιπο πρόγραμμα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι θεσμοί δυστυχώς συμφώνησαν σε ένα μίγμα δημοσιονομικής πολιτικής, με υπερπλεονάσματα, στερώντας πόρους από τη μεσαία τάξη. Τώρα αναγνωρίζουν πολλοί ότι ήταν εσφαλμένο», απάντησε σε ερώτηση για συναίνεση των θεσμών στις εξαγγελίες του.

«Ο πρώτος στόχος που έθεσα είναι η κοινωνική κινητικότητα. Δεν αποδέχομαι μια κοινωνία όπου η μεσαία τάξη συμπιέζεται προς τα κάτω και δεν υπάρχει καμία αίσθηση προόδου, δυνατότητας και ευκαιρίας για τους λιγότερο προνομιούχους», τόνισε.

«Δεν αποδέχομαι μια κοινωνία που συμπιέζει τη μεσαία τάξη. Που αφαιρεί τις προοπτικές προόδου από τους μη προνομιούχους. Πρώτος μου στόχος η ενίσχυση της κοινωνικής κινητικότητας», είπε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Καμία περίπτωση για μεγάλο συνασπισμό με ΣΥΡΙΖΑ»

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμφωνήσω εγώ ή η ΝΔ σε έναν μεγάλο συνασπισμό με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «θα επιδιώξω τις μέγιστες δυνατές συνεργασίες. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι την επόμενη μέρα θα υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση που δεν θα συμπεριλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Θα βάλω πρόσωπα και από την κεντροαριστερά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ», ανέφερε ακόμη, συμπληρώνοντας: «Και στην κυβέρνηση ακόμη κι αν είμαι αυτοδύναμος».

«Δεν μπορεί να υπάρξει κανένα δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε άλλη ερώτηση νωρίτερα. «Ο κ. Τσίπρας ξεθάβει την αναθεώρηση του Συντάγματος λίγο πριν τις εκλογές», είπε και πρόσθεσε ότι η ΝΔ δεν θα μπει σε συζήτηση για την αναθεώρηση αν σημαντικά άρθρα όπως το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν μπουν σε αναθεωρητική διαδικασία.

«Ζούμε τις χειρότερες στιγμές της δημοκρατίας μετά τη Μεταπολίτευση», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «ο κ. Τσίπρας χάνει τις εκλογές και διχάζει, αλλά έτσι κάνει ζημιά στη χώρα».

«Γνώριζε ή δεν γνώριζε ο Τσίπρας ότι υπήρχαν νεκροί στο Μάτι;»

«Έχω εξηγήσει τι θα κάναμε διαφορετικά», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ αναφορικά με την τραγωδία στο Μάτι και συμπλήρωσε: «Γνώριζε ή δεν γνώριζε ο κ. Τσίπρας ότι υπήρχαν νεκροί στο Μάτι; Αν γνώριζε είναι ψεύτης και υποκριτής. Αν δεν γνώριζε είναι αναποτελεσματικός».

Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, «έχω μιλήσει χρόνια πριν για ανάγκη ανασχεδιασμού της Πολιτικής Προστασίας. Φυσικές καταστροφές θα έχουμε στη χώρα. Δεν έχουμε κανένα άλλοθι να μην είμαστε καλά προετοιμασμένοι».

«Ο κ. Συνολάκης δέχτηκε χυδαίες επιθέσεις όχι για αυτά που είπε αλλά γι΄ αυτό που είναι. Εάν είχε δοθεί εντολή εκκένωσης στο Μάτι θα είχαν σωθεί ανθρώπινες ζωές. Δεν ξέρουμε πόσες, αλλά θα είχαν σωθεί, αυτό δεν δέχεται αμφισβήτηση», σημείωσε σχετικά με την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για την έρευνα για το Μάτι.

«Εξεταστική θα κάνω για το πρώτο εξάμηνο του 2015»

«Μια εξεταστική θα κάνω για το πρώτο εξάμηνο του 2015», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, ενώ ερωτηθείς για τα «σκάνδαλα», απάντησε: Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.

Σχετικά με τους συμβασιούχους είπε: «Το λέει το Σύνταγμα ότι οι συμβασιούχοι είναι για ορισμένο χρόνο. Ο αριθμός των συμβασιούχων δεν πρέπει να ξεφεύγει από τον έλεγχο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δίνουμε την εντύπωση ότι μια σύμβαση ορισμένου χρόνου μπορεί να είναι ο τρόπος να μπεις στο Δημόσιο από την πίσω πόρτα. Γι' αυτό μπήκε αυτή η πρόβλεψη στο Σύνταγμα».

«Θα υπάρξει πλειοψηφία για την προεδρική εκλογή του 2020. Αλλά πριν την εκλογή θα υπάρξει αλλαγή του εκλογικού νόμου», είπε ακόμη ο Κ. Μητσοτάκης, ενώ για την ένταξη των νέων στην παραγωγική διαδικασία ανάφερε ότι «το πρώτο που τους είπα χτες είναι να ψηφίσουν. Τους λέω ότι βασική μου προτεραιότητα είναι η Παιδεία, που δίνει ευκαιρίες. Επιμένω σε μια τολμηρή μεταρρύθμιση».

«Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο»

Δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο αλλά θα υπάρξει αυστηρό πλαίσιο απομακρύνσεων-προσλήψεων, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ.

Πρόσθεσε ότι όταν πήγε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «εμπιστεύτηκα δημοσίους υπαλλήλους που πολλούς θα τους ζήλευαν ιδιωτικές επιχειρήσεις. Επιμένω στην αξιολόγηση για να ξεχωρίζουν και να επιβραβεύονται οι πραγματικά καλοί».

«Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο. Αλλά δεν θα γίνεται μια πρόσληψη για κάθε απόλυση, έχω θέσει ένα πολύ πιο αυστηρό πλαίσιο. Αλλά το όραμά μου πάει πολύ πέρα από αυτό. Όταν πήγα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εμπιστεύτηκα δημοσίους υπαλλήλους που πολλούς θα τους ζήλευαν ιδιωτικές επιχειρήσεις. Επιμένω στην αξιολόγηση για να ξεχωρίζουν και να επιβραβεύονται οι πραγματικά καλοί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη στήριξη του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας σε επόμενες εκλογές ο Κ.Μητσοτάκης είπε ότι έχει «καλή θεσμική συνεργασία με τον Προέδρο της Δημοκρατίας».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της εκλογής ευρωβουλευτών με σταυρό, αναφέροντας επίσης ότι «στις περιφερειακές εκλογές η ΝΔ θα στηρίξει συγκεκριμένα πρόσωπα και συνδυασμούς. Δεν υπάρχει η ίδια ανάγκη στις εκλογές πρώτου βαθμού. Θα δούμε τι θα κάνουμε στους μεγάλους δήμους».

«Δεν υπάρχουν ακροδεξιοί στη ΝΔ»

Δεν υπάρχουν ακροδεξιοί στη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας συγκυβερνά με τον κ. Καμμένο, είπε ο Κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι υπάρχει υπουργός της κυβέρνησης που η συμπεριφορά του είναι φασιστική.

«Δεν έχουμε κανέναν κοινό με τον κ. Σαλβίνι», σημείωσε επίσης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

49
σχόλια
 1. Μέχρι πότε νομίζεις ότι θα πληρώνω ενοίκιο στο σπίτι μου;που θες να το μεταφέρεις και στους δήμους;είναι ένα μέτρο άκρως ληστρικό που ήρθε για να φύγει και όχι να το μεταθετεις εσύ όπου θες ... μέχρι πότε νομίζεις ότι μπορούμε να κάνουμε υπομονή;αλλά τι περιμένεις από ανθρωπάκι α που δεν ξέρουν καν τι είναι ο ΕΝΦΙΑ....που είναι εκείνοι , Βενιζέλο σαμαραδες... [...]..

  1. avatar Curious Jim

   Κανεις μας δε θελει να πληρωνει ΕΝΦΙΑ, αλλα δεν γινεται διαφορετικα εαν θελουμε να μεινουμε εντος Ευρω. Ο φορος αυτος δυστυχως κανει τη νυχτα μερα οσο αφορα τα χρεη που χρωσταμε. Η διαφορα ειναι, αμα θελουμε να μειωθει ο ΕΝΦΙΑ για ΟΛΟΥΣ ή μονο για τους φτωχους που εχουν μια παραγκα. Ειναι γνωστο οτι ο καταληψιας εχει διαλυσει τη μεση ταξη με τετοιου ειδους χειρισμους!

 2. avatar Φούσκας1

  Εκεί να δείς λαμογιές, αν πάει στους Δήμους ο ΕΝΦΙΑ. Σε ποιο αιώνα ζούμε?

  1. avatar Curious Jim

   Πληρως τεκμηριωμενη αποψη, η οποια μας πληροφορει γιατι δε πρεπει να παει ο Ενφια στους δημους.

 3. avatar ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

  Είπαμε "αμάν" νοικάρηδες και ιδιοκτήτες με την βλακεία του χαρατσιού στον λογαριασμό της ΔΕΗ, να μην ξέρουν οι ιδιοκτήτες πότε και αν πληρώθηκε και να αναγκάζονται οι ενοικιαστές να πληρώνουν μαζί με την ΔΕΗ και το χαράτσι στην ημερομηνία της λήξης, έχουν- δεν έχουν. Και οι απατεώνες της κάθε "Ενέργκα" να τσεπώνουν τα λεφτά και το κράτος να ξαναζητάει τον ενφια.
  ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ; ΕΛΕΟΣ!

 4. avatar ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ

  ΜΑΝΤΆΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΎΚΟΛΑ ΛΕΣ ΤΑ ΨΈΜΑΤΑ ΓΙΑΤΊ ΑΠΛΆ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΆΛΑΒΕ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ ΤΙ ΡΌΛΟ ΈΠΑΙΖΕ ΚΑΙ ΠΑΊΖΕΙ ΤΟ ΚΌΜΜΑ ΣΟΥ, ΞΕΚΆΘΑΡΑ ΠΆΝΤΑ ΥΠΈΡ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΊΟΥ ΑΠΌ ΤΗΝ ΊΔΡΥΣΗ ΤΟΥ!!!!

  1. avatar Curious Jim

   Στη τρυπα σου 0,60

 5. avatar PanosGianaros

  Μην το παρεξηγήσετε το παιδί . . . . απο μικρό φαινόντανε πως θα μεγαλώσει ....!
  Και τώρα που μεγάλωσε , , , φτυστός ο πατέρας του ....!
  Αλήθεια Κυριάκο , γιατί πρώτα θα μειώσεις τον ΕΝΦΙΑ μετά θα τον δώσεις στους δήμους ;
  εεεεεεε , , , , για να έχουν περισσότερα έσοδα .....!
  Καλό εεεεεεεεεε.....!
  υ.γ
  Σειρά για ερώτηση έχει ο κύριος Χριστοφοράκος απο την SIEMENS , , , και να ετοιμάζεται ο κύριος Φρουζής απο την .... NOVARTIS ....!

 6. avatar Λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο

  Οι δήμοι θα γίνουν ακόμα χειρότερα άντρα κακοδιαχείρισης. Με τα σχέδια του Κούλη που δεν θα εκλεγεί!

 7. avatar Stateless

  Τελικά είχε δίκιο ο κομμουνιστής Λαφαζάνης. Ο Αλέξης έγινε Κουλης και ο Κουλης, Αλέξης.
  Σα τη ταινία "Face off".
  Χα χα χα χα χα χα χα!

  1. avatar Μindless o μπουρδολόγος

   Αυτοί αλλάζουν φάτσες..η δικιά σου όμως καθήμενη- φάτσα (κάνε τη μετάφραση στα αγγλικά που ξέρεις) , ίδια μένει !!!

 8. avatar ΝΣ

  Η μη ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ....ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ εκτός από ποινικό αδίκημα είναι και ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ και αποκλειστική ευθύνη της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ για την εξαπάτηση των ψηφοφόρων.Αυτό είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Οσο δεν απαιτείς να τιμωρούνται οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ τόσο θα πληρώνεις το ....μάρμαρο ,κορόιδο και θα τρώς ....ΕΛΠΙΔΑ....

 9. avatar giannis tzanidakis

  Δεν υπάρχουν ακροδεξιοί στη ΝΔ,δηλαδή ο Άδωνις ,ο Πλεύρης, και ο τσεκουράτος Βορίδης είναι σοσιαλιστές κεντρώοι Κούλη,άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι κλπ κλπ

  1. avatar Curious Jim

   Ειναι ακροδεξιοι αλλα δεν ειναι αυτο που με χαλαει αυτη τη στιγμη. Γιατι παιρνεις καποιους στο κομμα σου που σε εβριζαν σφοδρα? Ο λογος πολυ απλος. Για να ψαρεψεις απο την ακροδεξια δεξαμενη και τσιμπισεις τιποτα επιπλεον ψηφαλακια. Βεβαια αυτο ειναι κατι που το κανουν και αλλα κομματα, οπως παραδειγμα η Νεα Νεα Δημοκρατια του Καραμανλικου Καμμενου και η φασιστερη εθνοπροδοτικη κυβερνηση του χαχαλεξη που εχει παρει με μεταγραφες ολο το Πασοκ.

  2. avatar Φιλαράκο..

   Εν τάξει το μάθαμε ,όλοι οι δημοκράτες μαζεύτηκαν στο καφενείο του σύριζα..

  3. avatar PANKO

   Αυτοί είναι...εθνικόφρονες...χα χα

   1. avatar αχαχουχα ρε

    κάτι σαν Καμμένο με τους ΑΝΕΛίστας έ;
    Α και καλά η ακροδεξιά είναι κοντά στην δεξιά, ο ΣΦΥΡΙΖΑ ρε λάκη πόσο κοντά στην ακροδεξιά;;;

 10. avatar Ε οχι

  Ρε φιλε! Ευχαριστω για την μειωση που μου προτεινεις, αν και πληρωνω 1000 ευρω ενφια θα πληρωνω 700ευρω ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ! Εως τωρα τα ενσωματωνω με τον φορο μου και τα πληρωνω με δοσεις. Ο δημος δεν εχει δοσεις και κανει πιο ευκολα κατασχεσεις απο οτι η εφορια. Επισης πως και πως περιμεναμε να βγει απο τους λογαριασμους ο Ενφια για να μην μαλωνουμε με τους ενοικιαστες και τωρα θελεις να ξαναφερεις τα ιδια?πας καλα?

 11. avatar Cherry

  Φτάνει πια με όλους αυτούς δε βαρεθήκατε τα ψέματα τους? Μόλις πριν λίγο καιρό βγήκε και είπε πως θα κλείσει την ΕΡΤ. Έγινε χαμός την επόμενη μέρα το πήρε πίσω! Τώρα λέει θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ γιατί ξέρει πόσο κοστίζει σε όλους! Λέει αυτά που θέλει ν ακούσει ο κόσμος! Αυτό γινόταν πάντα και όταν γίνουν εξουσία βρίσκουν χίλιες δυο δικαιολογίες για να μη τα εφαρμόσουν!

  1. avatar Curious Jim

   Μαθε να διαβαζεις και μη παραπληροφορεις το κοσμο οπως κανει ο εθνοπροδοτης καταληψιας ηγετης σου ο χαχαλεξης. Δε μιλησε για καταργηση Ενφια οπως εκανε ο χαχανουλης αλλα μειωση του κατα 30% για ολα τα νοικοκυρια και οχι μονο για τους φτωχους. Υπαρχει βλεπεις και μια αλλη τακη που λεγεται "μεσεα" που το αφεντικο σου εχει διαλυσει εδω και 3,5 χρονια.

 12. avatar ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΌΝ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ

  ΊΔΙΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΓΈΤΗ ΑΦΟΎ ΕΣΎ ΚΑΙ ΤΟ ΚΌΜΜΑ ΣΟΥ ΣΤΟΧΟΣ ΣΑΣ ΝΑ ΔΊΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΌ ΚΟΥΡΜΠΑΝΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΌΤΕ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΊΖΕΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΈΧΕΙ ΈΣΟΔΑ ΟΥΤΩΣ ΏΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!! ΕΝΏ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΌΤΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΒΓΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΙΡΆΖΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΌ ΕΣΎ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΆΤΙ ΤΈΤΟΙΟ???? ΕΣΎ ΜΌΝΟ ΑΦΑΊΜΑΞΗ ΤΟΝ ΛΑΌ!!!!!

  1. avatar lara

   ο "ηγέτης " σου είναι εμετός κι εσύ αμόρφωτο σκουπίδι

  2. avatar Dr. Sheldon Cooper

   Ρε φιλε, εισαι καθυστερημενος??? Ποσες φορες να σου πουμε να μη γραφεις με κεφαλαια τονισμενα επειδη βγαζεις ματια. Κοπρια εχεις για εγκεφαλο??

  3. avatar αχαχουχα ρε

   Μίλησε το έμμισθο τρόλι που γράφει επίτηδες με τονισμένα κεφαλαία για να το αναγνωρίζουν οι ''εργοδότες'' για να πληρώνεται για την ''εργασία'' του...

 13. avatar Και μη χειρότερα!

  Αντί να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ θα τον παραχωρήσει στους δημάρχους! Υπενθυμίζω ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι δημιούργημα της ΝΔ και του Πασοκ. Με συνέπεια την καταστροφή της οικοδομικής δραστηριότητας και 90 σχετικών επαγγελμάτων.

  1. avatar *Και μη χειροτερα

   Δικιο εχεις φιλε για τον ΕΝΦΙΑ αλλα καποιοι στενομυαλοι επειδη εθιξες τον Κουλη σου δωσανε 5 dislike,,
   100 χρονια μνημονια και αλλους 50 ΕΝΦΙΑ θελουν!! Μυαλο δεν βαζει ο Ελληνας!!

   1. avatar Curious Jim

    Α, παρε και εσυ μια ακομα

   2. avatar Curious Jim

    6 φιλε με τη δικη μου

 14. avatar Τζακ

  Όταν έχεις μια εταιρία και προσλάβεις έναν μάνατζερ και στη χρεωκοπησει θα τον προσλάβεις πάλι; Εγώ σαν Ελληνικός λαός γιατί να τους ξαναπροσλαβω στο τιμόνι της χώρας που την κυβέρνησαν τόσες δεκαετίες και την χρεωκοπησαν Και βγαίνει τώρα αυτός με περισσό θράσος κι ούτε ένα συγνώμη δε ζητάει, ένα συγνώμη ρε αδερφέ, τουλάχιστον να απολογηθει και να πει θα προσέξουμε τώρα γιατί έχουμε διδαχθει απ τα λάθη μας Τίποτα Όλα επί τόσες δεκαετίες τα έκαναν σωστά. Το παίζουν τιμητες του κράτους και της δικαιοσύνης. Είδαμε τα λεφτά υπάρχουν τα προγραμματα Θεσσαλονίκης του Τσιπρα τα Ζάππεια του αλουνου, φτάνει όχι άλλους σωτηρες πια Η μόνη λύση να καθισουν όλοι μαζί και να συγκροτησουν μια ευρείας πλειοψηφίας κυβέρνηση με ανθρώπους ανιδιοτελεις να γνωρίζουν το τι πραγματικά χρειάζεται η χώρα χωρίς κομματικες παρωπιδες μέχρι η χώρα να βγει απ την κρίση και να αποκτήσει εμπιστοσύνη στο εξωτερικό. Γι αυτό ψήφο στην Ε.Κ. και στον Βασίλη Λεβεντη

  1. avatar lara

   εσύ ζήτησες συγνώμη από εμάς που μας έφερες τον [...] για πρωθυπουργό???
   φάε τώρα ΚΥΡΙΑΚΟ και σώπαινε

  2. avatar Curious Jim

   Την ειπες τη [...] σου δεν αντεξες!

 15. avatar Η κοινή λογική λέει:

  Στους Δήμους ο ΕΝΦΙΑ! Για να γίνει η διαχείριση που όλοι γνωρίζουμε!

 16. avatar Άντε ρε νούμερο

  Και ποιός είσαι εσύ και όλοι οι όμοιοι σου που θα αποφασίσετε τι είναι πολύ ή λίγο δημοκρατία?? Όταν σας ψηφίζουν θέλετε δημοκρατία ενώ όταν δε σας ψηφίζουν λέτε ότι είναι αναρχία??

  1. avatar Γιά πές μας..

   Ρε νούμερο , γιατί λες τον άλλο νούμερο ;

 17. avatar ΡANKO

  Τον καρανίκα παιδιά για 40 χρόνια ακόμα.

  1. avatar PANKO

   Από τον φιλελέρα κούλη...1000 φορές Καρανίκα...

   1. avatar τετραγωνακιας απο κινητο

    Εεεε τι φιλελευθερισμος πρεπει να δουλεψεις, σοσιαλισμος καλυτερα να μας ταιζει το κρατος μεσο διορισμου η ακομα καλυτερα αριστερο κομματοσκυλο τα οποια τους πληρωνουν οι φιλελε για να τα ξυνουν οι σοσιαλιστες ΣΩΩΩΩΩΣΤΟΣ!!!!!!

   2. avatar Curious Jim

    Τυφλα να εχουν τα 0,60 ακομα και τη χωρα σου καις.

   3. avatar αχαχουχα ρε

    Καρανίκα με μπάφο έ;
    Μπράβο σφυριζοτρόλι, μπαφιάστε όλοι

 18. avatar Χαζοκυρηκας

  το ποταμι δε γυριζει πισω!

 19. avatar PANKO

  Σιγά μη σ αφήσουμε να γυρίσεις τη χώρα 40 χρόνια πίσω...!!!

  1. avatar Curious Jim

   Ειπε το Συριζοτρολ ενω κοιτουσε το Paypal για τα πολυποθυτα 0,60 του Καρανικα. Σλουουουουρπ........

  2. avatar αχαχουχα ρε

   Ο γνωστός ΠΑΝΚΟ, από τον πάγκο της λογικής...

   1. avatar PANKO

    Αχαχούουουούχααααα....

    1. avatar αχαχουχα ρε

     Αχαχούουουούχααααα.... ρε ΠΑΝΚΩ

  3. avatar morfeas

   Εσύ συνέχισε να διαβάζεις την πατσαβούρα doc...... Σίγουρα θα κάνετε να βγείτε από τα σπίτια σας εβδομάδες μετά τις εκλογές, διότι η κλωτσιά που θα φάτε θα πονάει πολύ, θα πονάει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

   1. avatar η μιζα

    εσυ κοιτα πληρωστε τα χρεη σας μιζαδοροι και κλεφτες

 20. avatar ΑΔΙΚΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ

  ΑΦΟΎ ΟΎΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΣΕ. ΘΕΛΕΙ. Ο. ΛΑΟΣ

  1. avatar lara

   κατσε να δεις από που θα σου έρθει και δεν θα το καταλάβεις!!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει