Η Κατερίνα Νοτοπούλου στη ναυαρχίδα του 6ου αμερικανικού στόλου

Η φωτογραφία της υφυπουργού από την ξενάγηση


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:08
12/09/2018
Η Κατερίνα Νοτοπούλου στη ναυαρχίδα του 6ου αμερικανικού στόλου
31
loading

Στη ναυαρχίδα του 6ου στόλου USS Mount Whitney, που βρίσκεται αγκυροβολημένη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με αφορμή την ιδιότητα των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας της 83ης ΔΕΘ, ξεναγήθηκε η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η υφυπουργός συνοδευόταν από τον αμερικανό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη.

Το USS Mount Whitney οφείλει την ονομασία του στο όρος Whitney (Γουίτνεϊ), το ψηλότερο της οροσειράς Σιέρα Νεβάδα, στην Καλιφόρνια. Θεωρείται το πλέον εξελιγμένο σκάφος διοίκησης και ελέγχου (C4I) που έχει τεθεί ποτέ σε υπηρεσία.

Το USS Mount Whitney, το οποίο τέθηκε σε υπηρεσία το 1971, έχει συμμετάσχει σε επιχειρήσεις στον Ατλαντικό, τη Μεσόγειο, την Καραϊβική, τον Ινδικό, καθώς και στο Κέρας της Αφρικής.

Στο πλοίο επιβαίνουν 150 υπαξιωματικοί, 12 αξιωματικοί και 150 άτομα πολιτικό προσωπικό.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

31
σχόλια
 1. avatar Ερινύα

  Τράααβα μπρός, και του κεφαλιού σου κάνε.

 2. avatar Αμερικανοτσολιάδες αλλά με… ανταλλάγματα4

  Και κάτι ακόμα: Η συμμετοχή, η εμπλοκή και η συνενοχή στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα που διαπράττονται, η αμερικανοφροσύνη και η ΝΑΤΟσύνη τους από Σούδα μέχρι λιμάνι Αλεξανδρούπολης κι από Σκοπιανό μέχρι ΔΕΘ, δεν συντελούνται την παρούσα περίοδο, όπως διατείνεται το γνώριμο επιχείρημα ορισμένων, διότι τάχα μου αυτό το διάστημα, επί κρίσης, «είμαστε γονατισμένοι» και πως εξαιτίας αυτής της αδυναμίας κυβερνώντες και αντιπολίτευση είναι τόσο «δεκτικοί» – όπως τους ξεφωνίζει ακόμα και η WSJ – απέναντι στον «θείο Τραμπ».

  Τη δεκαετία του 1990 στο Ιράκ, το 1999 στη Γιουγκοσλαβία, το 2001 στο Αφγανιστάν, το 2003 στο Ιράκ ό,τι έγινε συνέβη επί «ισχυρής Ελλάδας». Δεν είναι, συνεπώς, το οικονομικό γονάτισμα. Είναι πως στο πλαίσιο αυτών των συμμαχιών (που φέρνουν και το οικονομικό γονάτισμα), στο πλαίσιο αυτής της εξουσίας, στο εσωτερικό της χώρας έχουμε την άρχουσα τάξη του «στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας», που λειτουργεί με όρους αμερικανονατοικού κατσαπλιαδισμού, και το διαπράττει σε όλες τις εποχές και σε όλους τους χρόνους. Μόνο που αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

 3. avatar Αμερικανοτσολιάδες αλλά με… ανταλλάγματα3

  Τώρα, σήμερα, που ο Αμερικανός πρέσβης έφτασε να το πανηγυρίζει κιόλας – χωρίς να επιδείξουν ούτε στάλα «αριστερής» τσίπας οι κυβερνώντες για τα λεγόμενά του – ότι «το 2018 είναι το έτος της Αμερικής στην Ελλάδα» (!), όταν πριν λίγο καιρό η τουρκική ακταιωρός εμβόλιζε το ελληνικό πλοίο στα Ιμια, οι ΗΠΑ μας κάλεσαν να λύσουμε με την Τουρκία τις… διμερείς διαφορές μας.

  Ανάλογα «ανταλλάγματα» πήρε η Ελλάδα και ακόμα παλιότερα:

  Τη δεκαετία του 1950 η Ελλάδα έφτασε μέχρι την Κορέα. Τι πήρε για «ανταλλάγματα»; Χούντες και Αττίλες με τις ΝΑΤΟϊκές πλάτες.
  Το 1919 η Ελλάδα των Βαλκανικών Πολέμων και του εσωτερικού διχασμού έφτασε μέχρι την Ουκρανία για να πολεμάει Μπολσεβίκους. Τι «ανταλλάγματα» πήρε; Μικρασιατική Καταστροφή, Χούντες και Μεταξάδες.

  Επομένως, ακόμα κι αν παραβλέπαμε τη γλίτσα που κουβαλάει η θεωρία των «ανταλλαγμάτων», βλέπουμε ότι το αντίκρισμα που κρύβεται πίσω από την… «πατριωτική» ιδιοτέλεια των «ρεαλιστών» μας, όταν δεν είναι νέα δεινά για την Ελλάδα, είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

  Τους αφήνουμε, λοιπόν, στη γλίτσα τους που είναι τέτοια ώστε να γίνονται σημαιοφόροι της συμμετοχής – συνενοχής στα εγκλήματα με κριτήριο εάν είναι καλό το… αντάλλαγμα. Και επιμένουμε: Η προστασία των συμφερόντων της πατρίδας και του ελληνικού λαού περνάει μέσα από το «Καμία συμμετοχή – Καμία εμπλοκή».

 4. avatar Αμερικανοτσολιάδες αλλά με… ανταλλάγματα2

  Σε ό,τι αφορά, δε, ειδικά στην θεωρία των «ανταλλαγμάτων» που δήθεν παίρνει η χώρα μας από την συμμετοχή – συνενοχή των κυβερνήσεων της σε πολέμους και εντάσεις, μια θεωρία που οι φορείς της την μηρυκάζουν με το ίδιο πάντα συφοριασμένο ύφος του τύπου «μα τι να κάνουμε», «η Ελλάδα είναι μικρή χώρα», «ο διεθνής συσχετισμός δυνάμεων είναι συγκεκριμένος», «τουλάχιστον κάτι να κερδίσουμε» κι άλλα τέτοια… λεβέντικα, η πραγματικότητα είναι η εξής:

  Τη δεκαετία του 1990 όταν η Ελλάδα συμμετείχε στο σφαγιασμό του Ιράκ το «αντάλλαγμα» που πήρε αργότερα ήταν τα Ίμια και η συμφωνία της Μαδρίτης.
  Το 1999 όταν η χώρα έγινε προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας τα «ανταλλάγματα» ήταν οι σύμμαχοι να αποκαλούν «Μακεδονία» τα Σκόπια και παράλληλα να ενισχύουν τον αλβανικό εθνικισμό.
  Το 2001 όταν η Ελλάδα συμμετείχε (και συμμετέχει ακόμα) στην υπόθεση που λέγεται Αφγανιστάν το «αντάλλαγμα» ήταν το σχέδιο Ανάν.
  Το 2003 όταν η χώρα ενεπλάκη ξανά στο δεύτερο βομβαρδισμό και στη δεύτερη επιχείρηση του Κόλπου αυτό που πήρε ήταν ΝΑΤΟϊκά Γκουαντανάμο να περνάνε πάνω από το ελληνικό έδαφος και ένα Αιγαίο σουρωτήρι, όπως είναι και σήμερα, με το ΝΑΤΟ να παρακολουθεί και να παριστάνει τον «ναυαγοσώστη» προσφύγων στις θάλασσές μας.

 5. avatar Αμερικανοτσολιάδες αλλά με… ανταλλάγματα1

  οι Αμερικάνοι, πρακτικοί άνθρωποι καθώς είναι, ποτέ δεν είχαν πρόβλημα αν οι αμερικανοτσολιάδες τους δηλώνουν «δεξιοί», αριστεροί» ή «κεντρώοι».

  Ας έρθουμε τώρα στη χυδαιότητα με την οποία οι κλακαδόροι άρχισαν ήδη να γλύφουν την αμερικανική μπότα, αλλά και να ξεσκονίζουν την κυβέρνηση για την αμερικανοφροσύνη της, λέγοντας σε εμάς τους… δογματικούς ότι πρέπει να βλέπουμε το θέμα των σχέσεών μας με τις ΗΠΑ όχι «στενά» και «ιδεοληπτικά», αλλά «ρεαλιστικά» και υπό το πρίσμα των… «ανταλλαγμάτων» που κερδίζει η Ελλάδα.

  Παρακάπτουμε την αηδία που νιώθουμε για κάτι τέτοιους «πατριώτες» και για τον «αριστερό» (ενίοτε) «ρεαλισμό» τους, και απευθυνόμενοι στους κανονικούς ανθρώπους σημειώνουμε τα εξής:

  Έχουμε στη γειτονιά μας μια διαρκή και όλο αναζωπυρούμενη ένταση. Έχουμε τους Αμερικάνους να απειλούν τους Ρώσους, τους Ρώσους να απειλούν τους Ρώσους, τους Αμερικάνους να απειλούν τη Βόρεια Κορέα, τη Βόρεια Κορέα τους Αμερικάνους, το Ιράν τους Αμερικάνους και όλοι μαζί ολόκληρο τον κόσμο. Πολιτικά και ιστορικά, αλλά και από τα πραγματολογικά δεδομένα της φρίκης που συντελείται στη γειτονιά μας, η πατρίδα μας δεν έχει κανένα λόγο να εμπλέκεται σε όλο αυτό το κουβάρι της έντασης και της φωτιάς.

 6. avatar Ερινύα

  Πήγε να κάνει έλεγχο στα [...] του πλοίου.

 7. avatar Μολοσσος

  ναι θα σας κανει ανοικτη πολη τιγκα στους λαθρο εισβολεις οπςσ αθηνα. κ μετα θα τραγουδα αν ολα τα παιδια της γης ποιαναν γερα τα ακ47 ο κυκλος (αιματοσ) θα γινοτανε πολ πολυ μεγαλος και ολοκληρη η πολη μασ θα χωραγε λαθρο. κ λιγο ποιηση γτ αλλιως δεν ξυπνατε!!

 8. avatar !!!!

  στη ναυαρχίδα η φρεγάτα μας

 9. avatar AC/DC

  Δεν Πληρώνω, καθαρίστριες, μαύρο στην ΕΡΤ, Λαζόπουλος, πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, κατάργηση ΕΝΦΙΑ, ακύρωση μνημονίου, κλείσιμο MEGA, αυτοκτονίες, μαγκάλια, αγανακτισμένοι.
  Όλα αυτά για να πάρει υπουργείο η Νοτοπούλου και η Παπακώστα.

  1. avatar Μηπως θελεις

   Νατο δωσουμε στην Ζαχαρακη; Που μπορει να ξερει αγγλικα στα ελληνικα χωλαινει;Η Νοτοπουλου και καλα ελληνικα ξερει και πλουσιο λεξιλογιο εχει.

 10. avatar Συγγνώμη,

  Και γιατί την πληρώνουμε την ΕΡΤ ρε παιδιά αν είναι να μην έχει αποκλειστικό ρεπορτάζ για την επιθεώρηση του 6ου Στόλου από τη κα. Νοτοπούλου;

 11. avatar Σφιχτουλας

  Η Νοτοπουλου επιθεωρησε λέει σήμερα ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου. Τι ακριβώς επιθεώρηση μπορεί να κάνει η Νοτοπουλου; Αν είναι καθαρές οι τουαλέτες;

 12. avatar bekri Butar

  Δε ζει κι ο Σακελλάριος να γυρνούσε την ταινία «Η Νοτοπουλου στο ναυτικό» να σάρωνε τα εισιτήρια

 13. avatar Ρουλα Ξ

  Βλέποντας την Νοτοπουλου να επιθεωρεί περήφανη τον 6ο στόλο και γενικά τους αριστερους συριζαίους να μοιάζουν τόσο πολύ με την λαϊκή δεξιά, συμπεραίνω ότι στην Ελλάδα ισχύει το ή πασοκ η χάος.

 14. avatar Μίκυ Θεοδωράκης

  Χονδρή είναι η νοτοπούλου.

 15. avatar Θορπ

  Ο απόλυτος αριστερός σουρεαλισμός

 16. avatar Antoniο

  Καλως τα ναυτακια τα ζουμπουρλουδικα!

 17. avatar alex

  Με ξεπερνάει κατα πολυ να επιθεωρεί στρατιωτικούς ενα τσουτσεκι αδουλευτη,Αταλάντη,αμόρφωτο, που το μονο της προσόν είναι η κομματική της ταυτότητα.Η απόλυτη ντροπή,αυτή και ο Καρανικας.Η απόλυτη παρακμή του πολιτικού μας συστήματος.Ακόμα και οι μπράβοι της Χρυσής Αυγής πιο συμπαθής μου είναι.

 18. avatar Σκορακι

  Ειδε πολλα ναυ[...]

 19. avatar Καθαριστρια

  Σου. αρεσε η [...] ?

 20. avatar Nv

  Έκανε τα χαρτιά της για μούτσος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει