Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιείται η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης.

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα περιλαμβάνονται συνολικά 13 νέα πρόσωπα: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Μιχάλης Καλογήρου, Σταύρος Αραχωβίτης, Κατερίνα Παπακώστα, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Στάθης Γιαννακίδης, Λευτέρης Κρέτσος, Παναγιώτης Ρήγας, Μάρκος Μπόλαρης, Μυρσίνη Ζορμπά, Γιώργος Δημαράς, Ολυμπία Τελιγιορίδου και Ακρίτας Καϊδατζής. Αξιοσημείωτες είναι οι είσοδοι της κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου (υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης) και της κ. Κατερίνας Παπακώστα (υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη), προερχόμενων από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αντίστοιχα.

Νέα πρόσωπα είναι επίσης η Μυρσίνη Ζορμπά, που αναλαμβάνει το υπουργείο Πολιτισμού και η Κατερίνα Νοτοπούλου, μέχρι πρότινος διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, που τοποθετήθηκε υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης. Δομική αλλαγή υπήρξε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο αυτονομήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, με υπουργό την Ολγα Γεροβασίλη.