«Αυτά που πρότεινα είναι ο κοινός παρονομαστής αυτών που είχαμε πει προεκλογικά τα τρία κόμματα» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Στους εταίρους στάλθηκε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάρει μέτρα 11.5 δισ. αλλά αντιδρούν οι δύο μικρότεροι κυβερνητικοί εταίροι» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας σε έντονο ύφος ότι «η χώρα βρίσκεται στο ευρώ γιατί κάποιοι την κρατήσαμε στο ευρώ».

«Η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τον 4ετη κύκλο της γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση για τη χώρα. Δε θα κάνουμε αυτό που έκανε η ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση Παπαδήμου. Εφόσον ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα τα μέτρα είμαι υποχρεωμένος να δεχτώ την εκτίμησή του. Εμείς θα τιμήσουμε τη συμφωνία προγραμματικής σύγκλισης των τριών κομμάτων.

Πρότεινα να τεθεί τώρα σε υψηλό επίπεδο το ζήτημα της παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.
Το πακέτο των νέων μέτρων δεν πρέπει να περιλαμβάνει μέτρα άδικα και προδήλως οριζόντια ή δημοσιονομικώς ατελέσφορα.

Να συνοδεύεται από μέτρα για ρευστότητα, για να γίνουν επενδύσεις και να ληφθούν μέτρα για την προστασία των ανέργων, τον έλεγχο των τιμών και την προστασία της κοινωνικής συνοχής.

Να συμφωνηθεί η γρήγορη καταβολή των δόσεων.

Να αναγνωριστεί ότι η Ελλάδα έχει κάνει πρωτοφανή προσπάθεια προσαρμογής και να ανοίξει ο δρόμος για ένταξη Ελλάδας στις ρυθμίσεις για μείωση ονομαστικού βάρους δημοσίου χρέους» είπε ακόμη.