Στην τελική ευθεία μπαίνει ο ανασχηματισμός με τις εξελίξεις να επισπεύδονται μετά την καταστροφή στο Μάτι.

Πλέον συζητείται έντονα ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές το αργότερο τον Μάιο του 2019, ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να πάει στη μάχη με νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται μπροστά σε ένα δύσκολο σταυρόλεξο και θα πρέπει να διατηρήσει τις ισορροπίες τόσο εντός του ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τους ΑΝΕΛ.

Ταυτόχρονα είναι άγνωστο πώς θα ξεδιπλωθεί ο σχεδιασμός μετά την έξοδο από το μνημόνιο την 21η Αυγούστου, ενώ το πακέτο μέτρων που θέλει να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός πάει πιο πίσω χρονικά.

Οι πληροφορίες λένε πως ανασχηματισμός θα είναι ριζικός και θα δοθεί χώρος σε ηλικιακά νέα πρόσωπα.

Σημαντικό ρόλο αναμένεται να έχουν, νεαροί σε ηλικία, μεταξύ 35 – 45 ετών, που θα τοποθετηθεί σε θέσεις-κλειδιά στην κυβέρνηση και θα είναι η εμπροσθοφυλακή του κυβερνώντος κόμματος στις προσεχείς εκλογές.

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται να αντιμετωπίσει σοβαρά την είσοδο στην κυβέρνηση προσώπων απ’ το χώρο της Κεντροαριστεράς.

Πιθανή έκπληξη, θα μπορούσε να είναι η μετακίνηση του Πάνου Καμμένου απ’ το υπουργείο Άμυνας σε άλλο, ωστόσο κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μόνο με τη συναίνεσή του.