Μετά την απόφαση του Γ. Καρατζαφέρη να μην στηρίξει την υποψηφιότητα του Π. Ψωμιάδη για την Περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας, ύστερα από την αναδίπλωσή του στο τελεσίγραφο Σαμαρά για τον αδελφό του, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Θεωρώ ότι η ψυχή των φίλων του ΛΑΟΣ είναι μαζί με τη Μακεδονία. Τα κόμματα λένε και ξελένε. Ο Ψωμιάδης μένει σταθερός σε αξίες, σε αρχές, μένω σταθερός σε αυτό που είπα. Ενώνω και δε διχάζω. Μέσα από συμπεριφορές όπως αυτές των τελευταίων ημερών εγώ και οι φίλοι μου νοιώθουμε ακόμα πιο δυνατοί για την τελική νίκη».

Σε ερώτηση τι μεσολάβησε και χάλασε η συνεργασία με τον κ. Καρατζαφέρη είπε ότι δε γνωρίζει και προσπαθεί να καταλάβει τι γίνεται. Όσο για τη σχέση του με τον κ. Καρατζαφέρη επισήμανε ότι: «Οι παλιές αγάπες δε διαγράφονται με μια δήλωση, η αγάπη παραμένει και είναι αμοιβαία».

Σε ερώτηση τι θα κάνει αν ο ΛΑΟΣ κατεβάσει άλλον υποψήφιο στην κεντρική Μακεδονία ο κ. Ψωμιάδης απάντησε: «Η κοινωνία είναι μαζί μας και αυτό το ξέρουμε και η κοινωνία δε διχάζεται». Σε άλλη ερώτηση αν θεωρεί χτύπημα εις βάρος του την απόφαση του κ. Καρατζαφέρη είπε ότι «45 χρόνια παίζω μπάλα, έχω δεχτεί χειρότερα χτυπήματα».