Με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρο Βενιάμη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, θα συναντηθεί στις 4 το απόγευμα και για πρώτη φορά, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης.

Στην ατζέντα των συζητήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κυριαρχήσει το θέμα της επανασύστασης του υπουργείου και της επανασύνδεσής του με το λιμενικό, καθώς και το πως η ελληνική ποντοπόρος ναυτιλία μπορεί να βοηθήσει περισσότερο την οικονομία, προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί πιο εύκολα σε έξοδο από την κρίση.

Στις συνομιλίες των δύο πλευρών, θα εξεταστεί, επίσης, το θέμα της ναυτικής εκπαίδευσης καθώς φορείς της ναυτιλίας κάνουν λόγο για επιτακτική ανάγκη αναβάθμισής της, επισημαίνοντας ότι η ίδρυση ιδιωτικών σχολών στον χώρο θα μπορούσε να προσελκύσει σπουδαστές, που επιλέγουν σήμερα να πάνε σε πανεπιστήμια άλλων χωρών.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης, στη διάρκεια της έκθεσης των «Ποσειδωνίων», είχε τονίσει ότι η ναυτιλία είναι ένας από τους πυλώνες, στον οποίο μπορεί να στηριχτεί όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές, για ανόρθωση της οικονομίας του τόπου.

Μάλιστα ερωτηθείς για τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα λόγω της οικονομικής κρίσης, είχε προαναγγείλει την ενεργοποίηση ταμείου στήριξης των αναξιοπαθούντων Ελλήνων, που έχει συστήσει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, με τη συνδρομή χορηγιών και δωρεών των μελών της.