Τι προβλέπει τροπολογία για τη ψήφο των απόδημων Ελλήνων

Στη Βουλή ο «Κλεισθένης Ι»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:05
06/07/2018
Τι προβλέπει τροπολογία για τη ψήφο των απόδημων Ελλήνων
4
loading

Τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, στο νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (πρόγραμμα «Κλεισθένης Ι»).

Έργο της Επιτροπής είναι η καταγραφή και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης αναφορικά με τον αριθμό των Ελλήνων εκλογέων που κατοικούν στο εξωτερικό, τις θεσμικές, οικονομικές, τεχνικές και πολιτικές παραμέτρους που σχετίζονται με το ζήτημα της ψήφου και τις ενδεχόμενες διαφορετικές δικαιοπολιτικές λύσεις που προκρίνονται για κάθε κατηγορία εκλογέων.

Μετά από διάστημα πέντε μηνών, η Επιτροπή θα πρέπει να εισηγηθεί προς τον υπουργό Εσωτερικών μία ή περισσότερες εναλλακτικές προτάσεις ώστε να το θέμα να ρυθμιστεί νομοθετικά, όπως προβλέπει το Σύνταγμα (άρθρο 51, παρ. 4). Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα καταθέσει επεξεργασμένες προτάσεις προς περαιτέρω διακομματική διαβούλευση για το θέμα.

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ θα συμμετέχουν επίσης ο ειδικός γραμματέας Ιθαγένειας, ο προϊστάμενος της γενικής διεύθυνσης της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, ένας εκπρόσωπος του Συνηγόρου του Πολίτη, ο προϊστάμενος της γενικής διεύθυνσης Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών, ο προϊστάμενος της γενικής διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και Διοικητικής Υποστήριξης του υπουργείου Εσωτερικών και έξι ειδικοί επιστήμονες ή εμπειρογνώμονες σε συναφή με το έργο της Επιτροπής θέματα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar 2017

  βουλη 2019 11/12019

 2. avatar Νίκος χασαπης

  Αυτο δεν πρόκειται να περάσει ειναι αδύνατον να επιτρέψουν οι άπλυτοι να ψηφίζουν οι συνέλληνες του εξωτερικού, εαν γινόταν αυτο δεν θα ξανα έβγαινε ποτε κομμουνισμός στην ελλαδα.

 3. avatar Άτομο

  Δεν έχει νόημα να ψηφίζουν όσοι μείναν Ελλάδα με τα προαποφασισμένα των μνημονίων, γιατί να πάει να ψηφίσει όποιος ξέφυγε από τα νύχια σας?

  1. avatar Τέτοια κορόιδα είσαστε

   Με αυτα τα μυαλά που κουβαλάτε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει