Το αισιόδοξο μήνυμα ότι ένα νέο και καλύτερο κεφάλαιο ξεκινά για την Ελλάδα, στέλνει ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί μετά τις διαδοχικές συναντήσεις του στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παυλόπουλο, ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter πως είναι ενθουσιασμένος που βρίσκεται στην Αθήνα, καθώς η Ελλάδα προσβλέπει στην έναρξη ενός νέου και καλύτερου κεφάλαιου στη μακρά της ιστορία. Επισήμανε μάλιστα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως η Ελλάδα μπορεί τώρα να σταθεί στα δύο της πόδια και διαμήνυσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι πάντα δίπλα της.

mo1

Σε ανάλογο ύφος ήταν και η επόμενη ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Ευρωπαίος επίτροπος έδωσε συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα και στις ελληνικές αρχές για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων τους και υπογράμμισε πως είναι στο χέρι της Ελλάδας να γράψει το επόμενο κεφάλαιο.

Επανέλαβε δε τη διαβεβαίωση πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να υποστηρίζει την οικονομική της ανάπτυξη.

mo2

Μετά την ομιλία του στη Βουλή ο κ. Μοσκοβισί διαμήνυσε πως ήρθε η ώρα για την Ελλάδα να ανακτήσει πλήρως τα δικαιώματά της, να ανακτήσει συμβολικά τη θέση της εντός της Ένωσης και της ευρωζώνης. Είναι καιρός για την Ελλάδα να μην είναι πλέον το μόνιμο πρόβλημα της Ευρωζώνης.

mo4 mo3