Ζυμώσεις για νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα από ανεξάρτητους βουλευτές

Το αίτημα της Κατερίνας Παπακώστα και η απάντηση του Νίκου Βούτση


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:34
28/06/2018
Ζυμώσεις για νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα από ανεξάρτητους βουλευτές
2
loading

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση με την οποία ζητά να προχωρήσει τις διαδικασίες για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας απέστειλε η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα.

Από το γραφείο του προέδρου της Βουλής διευκρινίζεται ότι για τη διαδικασία συγκρότησης Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν είναι αρμόδιος ο πρόεδρος αλλά οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι βουλευτές, όπως προβλέπει ο κανονισμός. Το άρθρο 15 παράγραφος 1 του κανονισμού αναφέρει ότι «ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός βουλευτών για τη συγκρότηση μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ορίζεται σε 10».

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη που αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ οι ανεξάρτητοι βουλευτές που έφθασαν πλέον τους 10 και τηρούν τις προϋποθέσεις για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα πρέπει αν όλοι συναινούν να παραδώσουν σχετικό αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής με τις υπογραφές τους, καθώς το άρθρο 16 παράγραφος 3 ορίζει ότι:

«Οι βουλευτές που επιθυμούν να ιδρύσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα, υποβάλλουν στον Πρόεδρο της Βουλής σχετική δήλωση, που περιέχει τον τίτλο του Κόμματος και τα ονόματα των μελών και του Προέδρου της. Η δήλωση αυτή υπογράφεται από όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ανακοινώνεται στη Βουλή και καταχωρίζεται στα Πρακτικά».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Επι τελους

    Επι τελους ολοι οι καρατομημενοι απο την οικογενεια Μητσοτάκη βουλευτές, προχωρειστε στην ίδρυση κόμματος.Δεν βλέπετε ότι η οικογένεια οδηγεί τη ΝΔ στην αλλοίωσή της φυσιογνωμίας βάσει των ιδρυτικών αρχών που της προσέδωσε ο Εθναρχης Καραμανλης;Ό κεντροδεξιός χώρος με τις τακτικές Μητσοτάκη έχει μείνει ορφανός και χιλιάδες νεοδημοκράτες προσμένουν ένα πολιτικό χώρο να στεγαστούν.Αποφασιστε το και προχωρειστε.

  2. avatar κρησσα

    μονο να διατηρησουν την ανεξαρτησια τους...μην καταντησουν οπως οι ανεξαρτητοι ελληνες.......

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει