Ο υπουργός Οικονομικών, λίγες ώρες προτού ορκιστεί και αναλάβει επισήμως τα καθήκοντα του, μεταφέρθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι στο νοσοκομείο με λιποθυμικό επεισόδιο και έντονη καταβολή δυνάμεων.

Χθες συνεχίστηκαν οι εξετάσεις και, σύμφωνα με τους γιατρούς, ο κ. Ράπανος θα παραμείνει στο νοσοκομείο ίσως και αύριο. Πάντως, οι βαθύτερες αιτίες που προκάλεσαν την αναστάτωση στην υγεία του, δεν θεραπεύονται ιατρικώς.

Ο κ. Ράπανος αποδέχτηκε, όπως αναφέρει το Βήμα, τα βαριά καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών με την πεποίθηση ότι έχει τη στήριξη των τριών αρχηγών που συνεργάζονται στην κυβέρνηση και τη συνδρομή μιας ισχυρής υπουργικής ομάδας.

Πολύ σύντομα όμως, αντιλήφθηκε ότι θα βιώσει τη μοναξιά ενός αριστερού οικονομολόγου σε μια κυβέρνηση δεξιών προδιαγραφών, χωρίς ισχυρά στηρίγματα γύρω του.

Οι κ. Στουρνάρας, Ζανιάς, Γιαννίτσης και Μαραβέγιας δεν περιελήφθησαν τελικά στα σχέδια των τριών αρχηγών, ενώ ναυάγησαν και τα σχέδια για τη μεταγραφή έμπειρων οικονομολόγων στο επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών.

Οι στενοί φίλοι του κ. Ράπανου λένε ότι επειδή πρόκειται για άνθρωπο με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος, δεν πρόκειται να το βάλει κάτω και θα προτιμήσει ακόμη να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του, παρά να παραιτηθεί από την προσπάθεια.

Βεβαίως, παραμένει άγνωστη αυτή τη στιγμή η γνωμάτευση των γιατρών του, οι οποίοι θα καθορίσουν αν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στο πολύωρο και πιεστικό πρόγραμμα που τον περιμένει και στα συνεχή ταξίδια στο εξωτερικό.