Το έργο του νέου υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, είναι δυσκολότερο λόγω της συνένωσης των δύο υπουργείων και λόγω του μεγάλου αριθμού προσωπικού και υπηρεσιών- αυτά τα δύο υπουργεία, όμως, είναι ψυχή και καρδιά της Ελλάδας, επισήμανε, μεταξύ άλλων, η απελθούσα υπηρεσιακή υπουργός Ευφροσύνη Κιάου, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείο Παιδείας, που πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη αίθουσα τελετών.

«Στο σύντομο πέρασμά μου από το υπουργείο προσπάθησα να αντιμετωπίσω τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που ανέκυψαν. Τώρα παραλαμβάνετε για τα μεγάλα», προσέθεσε η κ. Κιάου η οποία ανέφερε ότι τη Δευτέρα θα είναι στα σχολεία η βαθμολογία των συμμετεχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις, τα βιβλία ταχύτατα παραδίδονται στις αποθήκες του υπουργείου, ενώ στα Πανεπιστήμια δόθηκε ανάσα για την χρηματοδότησή τους. «Σ΄ αυτό το σύντομο διάστημα μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και στις δύσκολες αυτές στιγμές αυτό που μένει για όλους μας είναι η εμπιστοσύνη και η αλληλεγγύη» υπογράμμισε η απελθούσα υπηρεσιακή υπουργός.

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κ. Αρβανιτόπουλος απευθύνθηκε προς τους υπαλλήλους του υπουργείου λέγοντας «χαίρομαι που σας ξαναβλέπω. Είχαμε αγαστή συνεργασία και ελπίζω να συνεχιστεί» και ευχαρίστησε «δημόσια την υπουργό γιατί πράγματι στη διάρκεια της υπηρεσιακής αυτής κυβέρνησης δεν υπήρξε υπουργός που απλώς αντιμετώπισε τα προβλήματα αλλά έσκυψε πάνω σ΄ αυτά και γι αυτό κάνει το έργο μας ευκολότερο».

Ο Κ. Αρβανιτόπουλος χαρακτήρισε υψίστη τιμή και ευθύνη μετά την ανάληψη των καθηκόντων υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού. «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων. Η λαϊκή εντολή είναι ξεκάθαρη: να αντιμετωπίσουμε την κρίση, να ανοίξουμε τον δρόμο στην ανάπτυξη και να αναθεωρήσουμε τους όρους του μνημονίου, χωρίς να αμφισβητήσουμε αυτονόητους στόχους, αλλά και να μην θέσουμε σε κίνδυνο τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι ο Πολιτισμός και η Παιδεία αποτελούν την κιβωτό του ελληνισμού. «Ξεκινάμε από σήμερα σκληρή δουλειά με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο», είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος και σημείωσε πως δεν μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη χωρίς αναγέννηση. «Να κρατήσουμε ζωντανό το εκπαιδευτικό σύστημα με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, όπου χρειάζεται και να εφαρμόσουμε όσα σχεδίασαν οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες, διότι η κυβερνητική πολιτική πρέπει να έχει συνέχεια και συνέπεια» κατέληξε.