Την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου ανακοίνωσαν πριν λίγο οι πριν λίγο οι βουλευτές της ΝΔ Ε. Στυλιανίδης, Ν. Δένδιας και Ελ. Βόζενμπεργκ.

«Η περαιτέρω παρουσία μας θα εξυπηρετούσε μόνο και μόνο το σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ για αποπροσανατολισμό του Ελληνικού λαού», αναφέρουν στη σχετική επιστολή που διένειμαν στους δημοσιογράφους.

«Φτάνει πια ο εμπαιγμός», τονίζουν χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «σκοπός του ΠΑΣΟΚ είναι να ξεχνιούνται τα πραγματικά προβλήματα που συσσώρευσε η πολιτική που οδήγησε στην αποδοχή του Μνημονίου και αντί άρτου να προσφέρονται θεάματα κανιβαλισμού υπουργών της ΝΔ».

Σημειώνεται ότι η αποχώρηση των βουλευτών της ΝΔ έγινε λίγο πριν ξεκινήσει η κατάθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου.

Κύκλοι της Ρηγίλλης έκαναν λόγο για προειλημμένες αποφάσεις και για κομματικές σκοπιμότητες οι οποίες δηλητηριάζουν το πολιτικό κλίμα σε μία από τις δυσκολότερες φάσεις για τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες.