Η βελγική εφημερίδα De Tijd φιλοξενεί ρεπορτάζ το οποίο αναφέρεται στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, υπό τον τίτλο «Πρόταση δυσπιστίας εναντίον του Τσίπρα».

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εφημερίδα σημειώνει ότι ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατέθεσε την πρόταση επειδή είναι αντίθετος με τη συμφωνία για την αλλαγή ονομασίας της ΠΓΔΜ, υποστηρίζοντας ότι η υπογραφή της από μία κυβέρνηση που δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να πράξει κάτι τέτοιο είναι «χωρίς προηγούμενο στη συνταγματική ιστορία της χώρας».

Ξεχωριστή αναφορά γίνεται και στους ΑΝΕΛ και επισημαίνεται ότι δεν στηρίζουν μεν τη συμφωνία, αλλά δεν σκοπεύουν να υπερψηφίσουν την πρόταση μομφής σε βάρος της κυβέρνησης. Η συμφωνία δέχεται σφοδρή κριτική και στις δύο χώρες, προστίθεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Το άρθρο ασχολείται εκτενώς και με τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ και σημειώνεται πως ο Πρόεδρος, Γκιόργκε Ιβανόφ, απέρριψε τη συμφωνία με το αιτιολογικό ότι είναι επιζήμια για τη χώρα του, η οποία καλείται να εκχωρήσει τα πάντα στην Ελλάδα χωρίς να λαμβάνει απολύτως κανένα αντάλλαγμα.