Με αυτό τον τίτλο η ιταλική εφημερίδα δίνει ένα στίγμα για ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα στη νεότερη ιστορία.

Ο Ιταλός δημοσιογράφος στο ρεπορτάζ του περιγράφει την πολυτελή ζωή του πρώην υπουργού και της κατά 35 χρόνια νεότερης συζύγου του εις βάρος του ελληνικού λαού.

“Η σύλληψη του επιφανούς στελέχους, λίγο πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ερμηνεύθηκε σαν ένα σημάδι για τους Έλληνες που έχουν αγανακτήσει από τη διαφθορά στην οποία ενεπλάκη το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην υπουργός ποτέ δεν έκρυψε τη χλιδή από το γάμο του το 2004, με την Βίκυ Σταμάτη, τη δεύτερη σύζυγό του που είναι νεότερη κατά 35 χρόνια.

Το ζευγάρι που έκανε τη δεξίωση γάμου του στο Hotel George V στο Παρίσι, έφτασε με μια μπλε Τζάγκουαρ και εκείνη ( Βίκυ Σταμάτη) έδειχνε το διαμαντένιο δαχτυλίδι που φορούσε”, γράφει χαρακτηριστικά ο Ιταλός δημοσιογράφος.

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα κάνει λόγο για τις πολυτελείς αγορές της Βίκυς Σταμάτη.

«Οι πιστωτικές της κάρτες μιλούν για τρελά έξοδα: 72.000 ευρώ σε μια μπουτίκ υψηλής ραπτικής, 200 ζευγάρια παπούτσια αγορασμένα μέσα σε ένα χρόνο, 6.000 ευρώ για εσώρουχα μέσα σε μία ημέρα» γράφει χαρακτηριστικά.

Στο τέλος βέβαια, λέει ότι το χειρότερο από όλα είναι τα 8 εκατομμύρια που έλαβε ως μίζα ο Άκης Τσοχατζόπουλος, τότε υπουργός Άμυνας με τη γερμανική Ferrostaal για να δώσει το πράσινο φως στην αγορά τεσσάρων υποβρυχίων.

Η συμφωνία έκλεισε πριν δώδεκα χρόνια και μέχρι σήμερα η Αθήνα έλαβε μόνο ένα από το υποβρύχια λόγω τεχνικών προβλημάτων.