Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος ο οποίος συνδεόταν με μακροχρόνια φιλία με τον αείμνηστο Παύλο Γιαννακόπουλο, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον γιο του εκλιπόντα Δημήτριο και του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του .

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κ. Παυλόπουλος θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, από την πλευρά του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους του και στην οικογένεια του Παναθηναϊκού για το θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ενός ανθρώπου που όπως είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης «κέρδισε καθολικά το σεβασμό ακόμη και των αντιπάλων του».

Η ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος κατάφερε κάτι σπάνιο στον ελληνικό αθλητισμό, καθώς μέσα από τη διαδρομή του ως αθλητικός παράγοντας και την τεράστια προσφορά του στον μπασκετικό Παναθηναϊκό, κέρδισε καθολικά το σεβασμό ακόμη και των αντιπάλων του. Τα συλλυπητήριά μου στους οικείους του και την οικογένεια του Παναθηναϊκού».

Με ανακοίνωσή της τοποθετήθηκε και η Νέα Δημοκρατία: «Η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά σήμερα τον Παύλο Γιαννακόπουλο με θλίψη, αλλά και σεβασμό. Έναν σημαντικό επιχειρηματία της φαρμακοβιομηχανίας και έναν σπουδαίο παράγοντα του αθλητισμού που όχι μόνον έθετε πάντα μεγάλους στόχους, αλλά ήξερε και να τους πετυχαίνει. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπηρέτησε για δεκαετίες το ελληνικό μπάσκετ και οδήγησε τον Παναθηναϊκό επανειλημμένα στην κορυφή της Ευρώπης κερδίζοντας την εκτίμηση ακόμη και των αντιπάλων του. Στους οικείους του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου εκφράζει ο τομέας Αθλητισμού του Κινήματος Αλλαγής.

«Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, υπήρξε κορυφαίος αθλητικός παράγοντας της χώρας, με ιδιαίτερη αγάπη για το μπάσκετ. Για περισσότερα από 40 χρόνια στήριξε με αγνή αγάπη, δυναμισμό και πάθος τον ελληνικό αθλητισμό προσφέροντας του κορυφαίες διακρίσεις, κάνοντας το ελληνικό μπάσκετ πρωταγωνιστή σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Τέλος ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος εκπροσωπούσε μια γενιά επιχειρηματιών που σιγά σιγά χάνεται από τη χώρα. Δουλευταράς, εφευρετικός, πεισματάρης, με πίστη στους Έλληνες – στα μυαλά τους και στα χέρια τους. Τα συλλυπητήρια μου στη μεγάλη οικογένειά του – προσωπική, επιχειρηματική, αθλητική».