Ομιλία στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής, με τίτλο «Ένα οδοιπορικό μνήμης για την κλεμμένη άνοιξη του ’67 – Και συ λαέ βασανισμένε, μην ξεχνάς τον Ωρωπό» πραγματοποίησε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Εκεί μοιράστηκε τις δικές του προσωπικές μνήμες από την εποχή της, μετέχοντας στη σχετική εκδήλωση που διοργανώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 51 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού των Φυλακών Ωρωπού.

Ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στο πού βρισκόταν όταν ξέσπασε το πραξικόπημα, πώς βίωσε την επταετή περίοδο, αλλά και στα κατοπινά χρόνια της Μεταπολίτευσης, στο «μεγάλο φαγοπότι» που ακολούθησε, στα μνημόνια, καθώς επίσης και στο «ρήγμα του new deal» που επήλθε με την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήταν ένα ρήγμα νικηφόρο, ελπιδοφόρο και αχαρτογράφητο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «προσπαθούμε ώστε πια τα παιδιά μας να πολεμούν την αδικία, χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από τόπους μαρτυρίου, από τους Ωρωπούς των ημερών».