«Η Ελλάδα οφείλει να είναι πάντα έτοιμη να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα τα χειρότερα»

Στυλιανίδης: Η ελληνική κυβέρνηση υποτίμησε από την αρχή το θέμα με τους δύο στρατιωτικούς


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
9:18
09/04/2018
«Η Ελλάδα οφείλει να είναι πάντα έτοιμη να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα τα χειρότερα»
1
loading

Βολές προς την ελληνική κυβέρνηση από τον πρώην υπουργό και πρώην βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη για το ζήτημα που έχει προκύψει με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. «Η ελληνική κυβέρνηση υποτίμησε από την αρχή το θέμα, και έδειξε ότι έχει καθόλου καλά μελετημένη την τουρκική διπλωματία» τόνισε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ερωτηθείς εάν είναι αισιόδοξος για θετική έκβαση σε σύντομο χρονικό διάστημα απαντά ότι «είναι λάθος διαπραγματευτικά αυτού του είδους οι προεκτιμήσεις» και υποστηρίζει πως «κύρια επιδίωξη της κυβέρνησης Ερντογάν είναι να ρίξει, και σε αυτό το θέμα, "οθωμανικό χαστούκι" με σκοπό να εδραιώσει το ρόλο της Τουρκίας ως ισότιμης περιφερειακής δύναμης».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ελληνοτουρκικού επεισοδίου, ο κ. Στυλιανίδης τονίζει: «Η Ελλάδα οφείλει να είναι πάντα έτοιμη αποτρεπτικά και διπλωματικά να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα τα χειρότερα. Μόνο η δική μας ετοιμότητα αποτελεί εγγύηση της ειρήνης και της συνεργασίας στην περιοχή. Αυτό όμως είναι θέμα πράξεων και όχι δηλώσεων. Αντίθετα η έντονη παραφιλολογία περί θερμού επεισοδίου υπονομεύει την κοινή τουριστική περίοδο αλλά και την ομαλή έξοδο της χώρας προς τις αγορές μετά τη μακρόχρονη περιπέτεια της οικονομικής κρίσης».

Αναφερόμενος στην Κυπριακή ΑΟΖ και στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, ο κ. Στυλιανίδης υποστηρίζει ότι «η Τουρκία ζει στη φυλακή της γεωγραφία της, στην οποία, επιχειρεί τις τελευταίες δεκαετίες να εγκλωβίσει και την Ελλάδα».

Τέλος, μιλώντας για την ανάγκη συνταγματικής αναθεώρησης, ο πρώην υπουργός σημειώνει ότι «η πρώτη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει σήμερα είναι να εφαρμόζεται το Σύνταγμα» ωστόσο πιστεύει ότι «αν πάρα ταύτα ανοίξει το θέμα, η ΝΔ δεν μπορεί να απουσιάζει».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΛΟΓΙΑ- ΛΟΓΙΑ- ΛΟΓΙΑ.

    ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ, ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ , ΟΠΩΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΑΡΧΗΓΟΥΣ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΒΑΒΟΥΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΤΟ ΘΡΑΝΙΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ. ΑΥΤΟ , ΟΝΤΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΛΩΣΕΩΝ!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει