Τον θυμόμαστε όλοι από την στήριξη που παρείχε στον Ανδρέα Παπανδρέου μέσα από τις εκπομπές του στο Κανάλι 29. Κανένας δεν θα πίστευε πως η «φωνή του ΠΑΣΟΚ» όπως τον είχε αποκαλέσει ο αείμνηστος Βαγγέλης Γιαννόπουλος, ο δημοσιογράφος δηλαδή Χάρης Πασβαντίδης θα βρισκόταν απέναντι στο ίδιο του το κόμμα.

Πιο συγκεκριμένα, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και αναιτιολόγητα κομμένος από τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές λόγω της στήριξης του προφανώς στον Ευάγγελο Βενιζέλο, σε επιστολή του προς τον γραμματέα του Κινήματος Σωκράτη Ξυνίδη ξεκαθαρίζει την πρόθεσή του να κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στο δήμο που προκύπτει από τη μεγαλύτερη συνένωση του Καλλικράτη, την Αργυρούπολη και το Ελληνικό. «Αν δεν μου ξεκαθαρίσεις τους λόγους για τους οποίους για δεύτερη συνεχόμενη φορά κόπηκα από τα χρίσματα, με προτρέπεις σε ανυπακοή» δήλωσε στον γραμματέα του κόμματος ο Χάρης Πασβαντίδης, μιλώντας για πόλεμο λάσπης που έχει εις βάρος του συντονιστεί από στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως στη θέση του κ. Πασβαντίδη, προτιμήθηκε ο τέως συνεργάτης του Τάσου Μαντέλη και νυν σύμβουλος της κας. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου Γιάννης Κωνσταντάτος αν και είχε διασπάσει το τοπικό ΠΑΣΟΚικό δημοτικό συμβούλιο και είχε υποστηρίξει ανοικτά των αγώνα κατά της συνένωσης Αργυρούπολης – Ελληνικού που ο νυν Δήμαρχος Ελληνικού κ. Γκορτζίδης έδινε.

Την ίδια ώρα τον κ. Πασβαντίδη υποστηρίζει ανοικτά εκτός από το σύνολο του τοπικού ΠΑΣΟΚ, τόσο ο νυν Δήμαρχος Αργυρούπολης και εξέχων στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Δ. Ευσταθιάδης όσο και ο τέως Δήμαρχος Ελληνικού και στέλεχος επίσης του κόμματος Ν. Ευφραιμίδης. Επίσης σε ανοικτή συγκέντρωση πριν από τέσσερις μήνες την υποψηφιότητα Πασβαντίδη επικράτησαν με θερμά σχόλια και οι ιστορικοί βουλευτές της Β’΄Αθήνας Απόστολος Κακλαμάνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, καθώς και ο νυν Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγούρος.