Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, βράβευσε τις πρωταθλήτριες της εθνικής ομάδας στο σκάκι, Άννα Μαρία Μπότσαρη, Σταυρούλα Τσολακίδου και Αναστασία Αβραμίδου.

Μετά τη βράβευση ακολούθησε αγώνας σιμουλτανέ (διεξαγωγή αγώνα -συνήθως επίδειξης- στο σκάκι, στη διάρκεια του οποίου ένας έμπειρος σκακιστής παίζει ταυτόχρονα με πολλούς αντιπάλους) των μελών της εθνικής ομάδας γυναικών στο σκάκι, στον οποίο συμμετείχαν βουλευτές, υπάλληλοι της Βουλής, δημοσιογράφοι και παιδιά.

fkdlgh7

Στην ομιλία του ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στον αγώνα για την πραγματικά ισότιμη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, επισημαίνοντας ότι «ακόμα, ενώ βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει ολοκληρωθεί, ή ότι έχει προχωρήσει σημαντικά, αυτή η προσπάθεια».

«Στον τομέα των εργασιακών δικαιωμάτων και της έλλειψης των διακρίσεων, αλλά και στο ζήτημα της άσκησης βίας, από τη λεκτική βία και παρενόχληση μέχρι τη σωματική βία, την ενδοοικογενειακή βία, τα χιλιάδες θύματα βιασμού, ακόμα και στη νομοθετικά προοδευτική ως προς αυτά τα ζητήματα Ευρώπη και βεβαίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όλα αυτά είναι πραγματικότητες με τις οποίες συνυπάρχουμε» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Βουλής όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

fkdlgh9

Υπογράμμισε πως «θα πρέπει οι ίδιες οι γυναίκες, τα φεμινιστικά κινήματα, οι γυναικείες οργανώσεις, μέσα από τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες τους, να θέλουν και να ενθαρρύνονται, προκειμένου να θέτουν στην κοινωνία τα ζητήματα, τα οποία φέρνουν στην επιφάνεια οι στατιστικές για το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα».

Μιλώντας εκ μέρους πρωταθλητριών η Άννα Μαρία Μπότσαρη ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Βουλής και τόνισε πως η διάδοση και η αναγνώριση του αθλήματος, ως μέσου εκπαίδευσης και πολιτισμού, αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο. Κάλεσε δε τους παριστάμενους να γίνουν στο μέλλον αρωγοί και σύμμαχοι «στην προσπάθεια να κάνουμε το σκάκι μια γέφυρα πολιτισμού και στη χώρα μας».

fkdlgh3 fkdlgh4 fkdlgh5 fkdlgh8 fkdlgh6

TAGS