«Η κυβέρνηση χειρίζεται τα ζητήματα με την προσοχή που πρέπει να τα χειριστεί διότι δεν πρέπει να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Προσπαθούμε να καταστήσουμε σαφές ότι η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν και δεν φοβάται κανέναν» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής.

Αναφερόμενος στη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο υπουργός Ναυτιλίας επισήμανε ότι «το υπουργείο Άμυνας και το υπουργείο Εξωτερικών χειρίζονται το θέμα όπως πρέπει να το χειρίζεται μια ελληνική κυβέρνηση, από κει και πέρα δεν χρειάζονται κραυγές».

«Με εντυπωσιάζει το γεγονός να ακούω πολιτικούς που σε άλλη εποχή καταπίνανε το ένα μετά το άλλο αυτά που κάνει η Τουρκία να μας λένε τι να κάνουμε» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε: «Ας αφήσουμε τους σοβονισμούς και τους υπερπατριωτισμούς, αν χρειάζεται η χώρα να μπει σε μια τέτοια περιπέτεια ή αν χρειάζεται με ψυχραιμία και υπομονή…».

«Τι να πάει η Ελλάδα καταλάβει την Τουρκία; Τι να κάνουμε δηλαδή;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Αυτό που είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ότι όποιος θα τολμήσει να μπει σε νησίδα, σε βραχονησίδα θα έχει πεθάνει την επόμενη ώρα, αυτό ακούστηκε τώρα, δεν έχει ακουστεί ποτέ» συμπλήρωσε και υπέδειξε ότι «σε αυτά τα ζητήματα δεν πρέπει να προσπαθεί ο ένας να είναι πιο πατριώτης απ’ τον άλλο».