Την πεποίθηση πως το προεκλογικό σύνθημα του Γ. Παπανδρέου το 2009 «λεφτά υπάρχουν» έβλαψε το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Ν. Χατζηνικολάου στην διαδικτυακή σελίδα Enikos.gr ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως «το σύνθημα προκάλεσε απόλυτη παρεξήγηση έγινε το έμβλημα μίας λανθασμένης αντίληψης. Έβλαψε το ΠΑΣΟΚ. Εμείς αντιλαμβανόμαστε το λάθος», ενώ εξήγησε ότι θα καταλογιστούν οι ευθύνες αναδρομικά και δίκαια.

Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε και άλλες αιχμές εμμέσως πλην σαφώς κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως «δεν αποδέχομαι ότι η Ελλάδα είναι μια διεφθαρμένη χώρα. Και με ενοχλεί αυτό. Η Ελλάδα δεν είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη».

Ακόμα σημείωσε πως «το μαζί τα φάγαμε ήταν μία έκφραση του κ. Πάγκαλου. Δεν είμαι εδώ για να απολογούμαι για το οτιδήποτε είπε κάποια στιγμή κάποιος μέσα στο ΠΑΣΟΚ».

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας πως «ο κ. Σαμαράς λέει το δικό του λεφτά υπάρχουν μετά την τραγική εμπειρία της χώρας. Αυτό με πειράζει. Κλείνει το μάτι σε διάφορες κοινωνικές κατηγορίες και υπόσχεται παροχές».

Εξάλλου ο κ. Βενιζέλος σχολίασε και όσα είπε στο μήνυμα του ο Αντώνης Σαμαράς για τις εκλογές. «Υπάρχει μία παράδοση. Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος. Και εγώ θα μπορούσα να πω τι Σαμαράς τι Καραμανλή. Ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι είναι προϊόν μιας παρθενογένεσης. Έγινε υπουργός στην κυβέρνηση Καραμανλή. Προφανώς δεν είχε καμία συμμετοχή σε ό,τι έγινε. Εγώ δεν αρνούμαι το μερίδιο της συλλογικής μου ευθύνης αλλά δεν μου αρέσει αυτός που έχω απέναντι μου να μην εννοεί να πει τίποτα για την δική του ευθύνη».

Αναφερόμενος στα μέτρα και την ανάπτυξη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε πως «η Ελλάδα είναι οριστικά μέσα στο ευρώ. Η Ελλάδα έχει βιώσιμο χρέος» , ενώ σημείωσε ότι πρότεινε χθες στη Βουλή η κυβέρνηση να ζητήσει η δημοσιονομική προσαρμογή να μην γίνει μέχρι τον Δεκέμβριο του ‘14 αλλά τον Δεκέμβριο του ‘15 για να πάμε με πιο ήπιο τρόπο για τα μέτρα του Ιουνίου. Εάν δεν μιλήσουμε για επενδύσεις και ανάπτυξη είναι σαν να κλειδώνουμε τη χώρα και να μην την αφήνουμε να προχωρήσει».

Στις ερωτήσεις των πολιτών για την κρίση και περιγράφουν με μελανά χρώματα την κατάσταση που βιώνουν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι«η περιγραφή των προβλημάτων και της κρίσης λίγο πολύ είναι δεδομένη, τη ζούμε. Όλοι τη ζούμε».

Τέλος, ο κ Βενιζέλος έδωσε απάντηση και για τους λόγους που συμπεριέλαβε τελικά στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Όπως τόνισε «ο Γ.Παπακωνσταντίνου ζήτησε να κριθεί εγώ πρέπει να έχω και ορισμένα κριτήρια δικαιοσύνης». Βέβαια, επεσήμανε πως ο Γ.Παπακωνσταντίνου είχε συλλογική ευθύνη για την πορεία της οικονομίας. «Μετείχε σε ένα κυβερνητικό πυρήνα, σε ένα υπουργικό συμβούλιο έπαιρνε εγκρίσεις από τη βουλή.

Όμως κατέληξε σημειώνοντας πως «δεν είναι εύκολο να πεις σε ένα στέλεχος δεν θα είσαι υποψήφιος. Δεν μοιράζουμε συγχωροχάρτια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μοιράζουμε καταδίκες».