Σχέδιο δημιουργίας εντυπώσεων «βλέπει» ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης πίσω από τη σύλληψη του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου, σήμερα, ημέρα ανακοίνωσης της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 χαρακτήρισε σημαντική την εξέλιξη με τον κ. Τσοχατζόπουλο, αλλά, όπως είπε, δεν είναι το όλον, «δεν είναι το Α και το Ω».

Ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε επίσης ότι είναι πολύ βολική η ημερομηνία της σύλληψης του πρώην υπουργού και αναρωτήθηκε «τι άλλαξε τελευταία ημέρα και έπρεπε να γίνει τώρα η σύλληψή του;».

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ «όλοι μας ξέραμε τόσα πράγματα και είχαμε υποψιαστεί και γνωρίζαμε πράγματα». Συμπλήρωσε δε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι όλα αυτά, εντάσσονται στο πλαίσιο σχεδιασμών δημιουργίας εντυπώσεων».

Εκτίμησε πως η ημερομηνία σύλληψης του κ. Τσοχατζόπουλου βολεύει όλους αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προβάλουν την εικόνα ότι «είμαστε αδέκαστοι». Εκτίμησε επίσης πως η σημερινή σύλληψη βολεύει «την κυβέρνηση και αυτούς οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια “ντάντευαν”, συνδιαλέγονταν και χάιδευαν τη διαφθορά».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ακόμη ότι είναι από εκείνους που πιστεύουν ότι σε κάποια επίπεδα υπάρχουν «συγκοινωνούντα δοχεία» μεταξύ εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας, και υποστήριξε: «Εκεί όπου βολεύονται είναι μαζί, και εκεί που δεν εξυπηρετούνται, είναι απέναντι! Δεν θεωρώ ότι είναι σύμπτωση η σημερινή σύλληψη».

Τόνισε ακόμη πως όσο συλλαμβάνονται αυτοί «που έβαλαν βαθιά το χέρι στο πορτοφόλι του Έλληνα και στην περιουσία της Ελλάδας, τόσο ωφελούμε τη Δημοκρατία. Αυτή η ασυλία που απολάμβαναν τόσα χρόνια με το να κατακλέβουν και να παρανομούν, θεωρώ ότι έχει φέρει το θυμό και την οργή του κόσμου στο σημερινό επίπεδο».

Εξάλλου, με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος αναφέρεται στη σύλληψη Τσοχατζόπουλου, λέγοντας τα εξής: «Έγινε με καθυστέρηση κάτι που έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού. Δεν είναι όμως μόνο ο Άκης. Τα δύο μεγάλα κόμματα μπαίνουν “ασπίδες” στα ανομήματα πολλών στελεχών τους».