Κατηγορηματικά διαψεύδει το Μαξίμου σενάρια και συζητήσεις γύρω από την παράταση των εκλογών οι οποίες επανέρχονται και συνδέονται με πληροφορίες για καθυστερήσεις στο PSI, δηλαδή την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαίωσης των τραπεζών.

Συνεργάτες του Λουκά Παπαδήμου, αν και δεν απέκλειαν να υπάρξει μία καθυστέρηση λίγων ημερών σε ότι αφορά την ολοκλήρωση του PSI έλεγαν με κατηγορηματικό τρόπο ότι «αυτό δεν πρόκειται να επηρεάσει τον προγραμματισμό της κυβέρνησης και το χρονοδιάγραμμα των εκλογών».

Για το ίδιο θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής επιβεβαίωνε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι όπως έχει ήδη προγραμματιστεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και αφού πρώτα ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία των εκλογών και πως τίποτε δεν έχει αλλάξει σε ότι αφορά τις ημερομηνίες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η 6η Μαΐου παραμένει η επικρατέστερη ημερομηνία.

Με αφορμή την τροπολογία Βορίδη για τους επαγγελματίες των βυτιοφόρων (η οποία δημιούργησε μεγάλο θόρυβο και μετά από παρέμβαση του Μαξίμου αποσύρθηκε) διαμηνύθηκε χθες προς όλους τους υπουργούς ότι δε θα πρέπει να συμπεριλάβουν ξανά τροπολογίες άσχετες με το αντικείμενο των νομοσχεδίων και κατά πληροφορίες το ίδιο μήνυμα έστειλε και ο υπουργός Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλος ο οποίος κατ΄ εντολήν του κ. Παπαδήμου ενημέρωσε τους συναδέλφους του.

Την ενόχλησή του για το κύμα τροπολογιών νωρίτερα είχε εκφράσει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, διαμηνύοντας πως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν προτίθεται να υποστηρίξει καμία τροπολογία που δεν είναι άμεσα συνυφασμένη με το οικονομικό πρόγραμμα, δεν έχει την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου ή δεν εξυπηρετεί την εφαρμογή των συμφωνιών της χώρας, ενώ παρεμβάσεις κατά της τροπολογίας Βορίδη έγιναν από τους Δημήτρη Ρέππα και Γιάννη Ραγκούση.