Την αναστολή της λειτουργίας επτά Γραφείων Τύπου & Επικοινωνίας στο εξωτερικό αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας- Ενημέρωσης σε εφαρμογή των σχετικών εξαγγελιών που είχε κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα γραφεία σε Λισσαβόνα, Δουβλίνο, Κοπεγχάγη, Πράγα, Ζάγκρεμπ, Βοστώνη και Λος Άντζελες, το έργο των οποίων θα καλυφθεί από άλλα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας, όπως και από την Κεντρική Υπηρεσία.

Σημειώνεται ότι από την αναστολή της λειτουργίας των Γραφείων αυτών προκύπτει συνολική ετήσια εξοικονόμηση 1.475.000 ευρώ (λειτουργικά έξοδα και μισθοί απασχολούμενου προσωπικού).

Παράλληλα αποφασίσθηκε σημαντική μείωση του προσωπικού που ήταν τοποθετημένο σε Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας στο εξωτερικό (186 άτομα το Σεπτέμβριο 2009) κατά 82 άτομα. Με την απόφαση αυτή μείωσης του προσωπικού κατά 44% προκύπτει ετήσια εξοικονόμηση 4.900.000 ευρώ.

Επίσης από την ένταξη 17 Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας σε κτίρια των ελληνικών Πρεσβειών που πραγματοποιείται σταδιακά, θα προκύψει από το 2011 ετήσια εξοικονόμηση ενοικίων ύψους 388.000 ευρώ.