«Η συγκέντρωση για τα δεδομένα μιας πανελλαδικής συγκέντρωσης ήταν σχετικά μικρή και αρκετά μικρότερη από την προηγούμενη φορά. Δεν νομίζω ότι θα επηρεάσει ουσιαστικά οποιαδήποτε διαπραγμάτευση» είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας στον realfm.

«Μιλάμε για μία συγκέντρωση, η οποία ουσιαστικά είχε τις ευλογίες της ΝΔ, με όλους σχεδόν τους βουλευτές της εκεί, είχε τις ευλογίες της Χρυσής Αυγής, είχε τις ευλογίες των ΑΝΕΛ, πολλών κομμάτων. Με αυτά τα δεδομένα νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, στον βαθμό που έγινε τεράστια οργάνωση, δεν ήταν δηλαδή μία αυθόρμητη συγκέντρωση. Δεν ήταν 300.000 άτομα, μη γελάμε, δείτε τις φωτογραφίες να δείτε τι είναι» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι, τον τελευταίο λόγο πάντα και αναγκαστικά θα τον έχει το ανεξάρτητο κράτος, που βρίσκεται στα βόρεια σύνορα μας… Όσο στρουθοκαμηλίζουμε στο εσωτερικό, όλος ο πλανήτης θα το ονομάσει εν τέλει Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ο χρόνος κυλά εναντίον μας, μόνο η σύνθετη ονομασία λύνει αυτό το πρόβλημα», ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν ξεκινάμε από μηδενική βάση, πάμε να διορθώσουμε τα σπασμένα της κυβέρνησης τότε Μητσοτάκη – Σαμαρά… Εγώ πιστεύω ότι αυτά τα συλλαλητήρια γενικά κάνουν κακό στη διπλωματία».