Μέσο εξαπάτησης του λαού, προκειμένου να δικαιολογήσει η κυβέρνηση «τα άγρια μέτρα κατά του λαϊκού εισοδήματος» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τις εξαγγελίες για πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Το κυνήγι της φοροδιαφυγής που εξαγγέλλει η κυβέρνηση εκτοξεύοντας διάφορες απειλές και δημιουργώντας ομάδες ‘ράμπο’ είναι μέρος της κυβερνητικής επιχείρησης να εξαπατήσει το λαό, να δικαιολογήσει τα άγρια μέτρα που έχει πάρει κατά του λαϊκού εισοδήματος και κυρίως να συγκαλύψει τα νέα που ήδη έχει προγραμματίσει» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Η φοροδιαφυγή δεν χτυπιέται στέλνοντας το ΣΔΟΕ στα λαϊκά πανηγύρια και στα καφενεία των χωριών. Δεν ιδρώνει το αυτί των μεγάλων φοροφυγάδων γιατί αυτοί απολαμβάνουν μεγαλύτερες νόμιμες φοροαπαλλαγές, μετακινούν χαρτοφυλάκια και μεταβιβάζουν μετοχές σε επενδυτικές εταιρίες του εξωτερικού, επιβραβεύονται με κίνητρα δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτοί που θα πληρώσουν το μάρμαρο είναι οι μικροί, μεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες τους οποίους οι επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν να περιορίσουν και να εκτοπίσουν».