«Εθνικά επικίνδυνη η νέα δανειακή σύμβαση»

Λ. Κατσέλη: Καλύπτει μόνο τις ανάγκες των δανειστών


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:11
20/03/2012
«Εθνικά επικίνδυνη η νέα δανειακή σύμβαση»
2
loading

«Εθνικά επικίνδυνη», χαρακτήρισε τη νέα δανειακή σύμβαση, που συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η πρόεδρος του νεοσύστατου κόμματος «Κοινωνική Συμφωνία» Λούκα Κατσέλη, υποστηρίζοντας ότι δεν καλύπτει τις ανάγκες της χώρας αλλά τις ανάγκες των δανειστών μας.

Παράλληλα, επικαλούμενη προβλέψεις της ελβετικής τράπεζας UBS, η πρώην υπουργός υποστήριξε ότι οι διεθνείς αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει την χρεοκοπία της χώρας, καθώς οι πιθανότητες αδυναμίας της χώρας να εξοφλήσει τις οφειλές της είναι άνω του 70%.

«Η UBS προβλέπει πολύ σύντομα ότι θα υπάρξει δεύτερη χρεοκοπία της χώρας και θα χρειαστεί να “κουρευτούν” εκ νέου τα νέα ομόλογα. Αυτά επισημαίναμε όταν καταψηφίζαμε το δεύτερο μνημόνιο. Είναι πολύ πιθανό ο στόχος του 120% να μην επιτευχθεί. Αν υπάρξει πιθανότητα αδυναμίας πληρωμής, προστατεύεται το ελληνικό δημόσιο και η εθνική ανεξαρτησία της χώρας; Ελπίζω να μην επιβεβαιωθούμε, αλλά το χρέος της χώρας δεν είναι βιώσιμο», υποστήριξε η κ. Κατσέλη.

«Ουσιαστικά εξυγιαίνουμε τα χαρτοφυλάκια των ιδιωτών και επιβαρύνουμε τους Έλληνες φορολογούμενους με δυσβάσταχτους και ιδιαίτερα επικίνδυνους όρους. Ανοίγει την κερκόπορτα κατασχέσεων υπέρ των δανειστών. Με αυτή τη δανειακή σύμβαση πλήττονται βασικά συνταγματικά δικαιώματα», πρόσθεσε.

Για μη βιώσιμο χρέος και για χιονοστιβάδα νέων σκληρών μέτρων, έκαναν λόγο και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βαγγέλης Παπαχρήστος και Παναγιώτης Κουρουπλής, οι οποίοι δήλωσαν ότι καταψηφίζουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar alex

    Αυτη κυρια Κατσελη τη συμβαση την διαβασες?

  2. avatar Tiger Kotsos

    Αργά τα σκέφτηκες όλα αυτά, μανταμάκι !
    Επρεπε να τάχες πεί από το 2010 .
    Γλυκειά, όμως, η της Υπουργείας καρέκλα !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει