Παυλόπουλος: Να αποφευχθεί η χρησιμοποίηση ανιστόρητων ονομάτων

«Αποπνέουν αλυτρωτισμό, εντελώς αντίθετο προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:14
13/01/2018
Παυλόπουλος: Να αποφευχθεί η χρησιμοποίηση ανιστόρητων ονομάτων
4
loading

Ιδιαίτερη αναφορά στα εθνικά θέματα έκανε απόψε από την Πάτρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, εγκαινιάζοντας την «Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς», στο ανακαινισμένο σπίτι που γεννήθηκε ο ποιητής σαν σήμερα πριν από 159 χρόνια.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Προκόπης Παυλόπουλος και μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, «το πόσο "δεμένοι" είμαστε εμείς, οι Έλληνες, με το όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης φαίνεται και από το ότι θεωρούμε πως τα εθνικά μας θέματα είναι και θέματα της ευρωπαϊκής μας οικογένειας».

Επιπλέον δε, όπως πρόσθεσε, «τα θέματα αυτά είναι και τα σταθμά μέτρησης των σχέσεων φιλίας και καλής γειτονίας καθώς και της ευρωπαϊκής προοπτικής των γειτονικών μας κρατών, με την έννοια ότι όλα αυτά εξαρτώνται, αυτονοήτως, και από τον εκ μέρους τους πλήρη σεβασμό» και εξήγησε:

«Πρώτον, του συνόλου της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης.

Δεύτερον, του συνόλου του διεθνούς δικαίου και ιδίως της Συνθήκης της Λωζάνης. Η οποία προσδιορίζει, επακριβώς και δίχως ίχνος γκρίζων ζωνών, τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τρίτον, του status quo των υφιστάμενων συνόρων. Πράγμα που σημαίνει, μεταξύ άλλων, την αποφυγή χρησιμοποίησης ανιστόρητων ονομάτων, τα οποία, επιπλέον, αποπνέουν αλυτρωτισμό, εντελώς αντίθετο προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Τέταρτον, των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου. Πρωτίστως δε του δικαιώματος στην ιδιοκτησία και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

Εν κατακλείδι, συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «οι προκλήσεις που εγείρει, αλλά και οι ευκαιρίες που προσφέρει, η σύγχρονη ευρωπαϊκή και διεθνής πολιτική, οικονομική και πολιτισμική πραγματικότητα, απαιτούν από εμάς, τους Έλληνες, να επιδείξουμε τις αρετές που έχει εξυμνήσει η ποίηση του Κωστή Παλαμά».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar φιλελληνας

  ΡΕ ΠΡΟΚΟΠΗ ....ΠΙΠΙΛΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΛΑ...ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.. Η ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ....ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ...ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ...ΤΟ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ...[ ποιο ειναι αυτο ρε προκοπη ???? θα ενοεις την καταστροφη της χωρας μας απο απο τους φιλους σου ευρωπαιους ...τοκογλυφους ...οσο για τα συνορα μας !!!!!περιμενεις τον γερμαναρα να τα υπερασπισει??? ]ΤΟ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ....ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ...ΡΑΓΙΑ...! ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΟΡΙΤΩΝ ...ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ...ΤΟΝ ΠΡΟΚΟΠΗ ....!!! ΠΡΟΚΟΠΗ... Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΑΙ Η ΜΑΣΑ ..ΕΝΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ...Η ΝΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ....!!!!
  ΤΟ ΟΝΟΜΑ,,,ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,,,ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ..ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ????? ...ΙΔΟΜΕΝ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝ...!!!

 2. avatar Tropics2008

  Πακη σου ειναι δύσκολο να πεις [...] ότι δεν θελουμε τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ; Πες το ρε πρόεδρος εισαι (που λέει ο λόγος..)

  1. avatar @Tropics2008

   Αν ησουν εξυπνος...που λεει ο λογος,θα αντιλαμβανοσουν οτι ο ΠτΔ εννοουσε τον ορο Μακεδονια λεγοντας *μη χρησιμοποιηση ανιστορητων ονοματων* .

 3. avatar Κ.Προεδρε

  Απο τα "ευρωπαικά κεκτημένα" δεν έμεινε τίποτε. Μην τα συσχετιζουμε καν με το "όνομα" .Τα ιστορικά και εθνικά δεδομένα ειναι καθαρά δική μας υπόθεση. ΟΧΙ άλλη Ευρώπη...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει