Την ικανοποίησή του για tα αποτελέσματα του PSI εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, κατά τη συνέντευξη Τύπου, υπογραμμίζοντας ότι «από το 96% της συμμετοχής μπορούμε να φτάσουμε και στο 100%» ενώ χαρακτήρισε το PSI «ψήφο εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας».

Προανήγγειλε ότι θα εισηγηθεί ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης στο Eurogroup που συνεδριάζει αυτή την ώρα.

Παράλληλα επιτέθηκε στις διοικήσεις των ταμείων που δεν μετείχαν στο κούρεμα: «Δεν πιστεύω ότι οι διοικήσεις των Ταμείων ενήργησαν για λογαριασμό των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων», επεσήμανε και τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος διορισμού των διοικήσεων. Χαρακτήρισε δε «βλαπτική και επικίνδυνη για τον τόπο» την απόφαση των Ταμείων που δεν συμμετείχαν στο PSI.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι «καμία χώρα της ευρωζώνης δεν χάνει στηρίζοντας την Ελλάδα» και πρόσθεσε πως: «η Ελλάδα συμβάλλει, με την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI, στο να δοθούν πειστικές απαντήσεις από την ευρωζώνη».

Νωρίτερα από το βήμα της Βουλής, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «συντριπτική υπερκάλυψη», όπως είπε, του PSI, και μίλησε για «εντυπωσιακή και μη αναμενόμενη επιτυχία».

«Η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προσδοκία και κάθε διεθνές προηγούμενο. Είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Για πρώτη φορά έχουμε τη δυνατότητα να μειώσουμε το χρέος μας και να ελαφρύνουμε τις επόμενες γενιές. Η στιγμή είναι σημαντική και πρέπει να καταγραφεί στην ιστορία του έθνους. Πρέπει όμως να κάνουμε και τα απαραίτητα και τα αναγκαία επόμενα βήματα», επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος.