Σοβαρή καταγγελία για έκπτωση 40% που έλαβε νομίμως από τον ΟΕΚ ως τρίτεκνος ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» σε σημερινό του δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο κ. Ραγκούσης το 2007 ως τρίτεκνος πήρε δάνειο από τον ΟΕΚ για να χτίσει σπίτι στην Πάρο και αξιοποιώντας ευνοϊκές διατάξεις παλιότερου νόμου εξόφλησε τις υποχρεώσεις του το 2011, με έκπτωση 40%.

Συγκεκριμένα, το αίτημα έγινε στο όνομα της συζύγου του και στο συμβόλαιο εμφανίζονται και οι δύο ως συνιδιοκτήτες κατά 50%.

Η περιοχή που βρίσκεται το σπίτι είναι η θέση Ψαρόγες Πάρου. Το ποσόν του δανείου που ενεκρίθη ήταν 145.000 ευρώ. Από αυτά, ο Γιάννης Ραγκούσης κατέβαλε τις 85.448,96 ευρώ, ενώ λόγω εφάπαξ καταβολής και επειδή είναι τρίτεκνος έτυχε έκπτωσης έτυχε έκπτωσης 40%, δηλαδή γλίτωσε 56.000 ευρώ.

Το δάνειο εξοφλήθηκε στα μέσα του Φεβρουαρίου του 2011 και η άρση της υποθήκης έγινε στις 18 Μαρτίου του 2011.

Την καταγγελία διατύπωσε η ηλεκτρονική εφημερίδα matrix24.gr.

Η απάντηση Ραγκούση

Αιχμηρός εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος απαντώντας στα δημοσιεύματα εναντίον του, είπε χαρακτηριστικά: «Η δήθεν αποκάλυψη αφορά σε ένα καθ’ όλα νόμιμο δάνειο, το οποίο συνάφθηκε και αποπληρώθηκε ήδη με απόλυτη τήρηση όλων των προβλεπόμενων από το νόμο προϋποθέσεων.

Η αίτηση για σύναψη του δανείου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου του 2007, όχι μόνο έγινε σε μία εποχή που δεν ήμουν βουλευτής, αλλά ούτε καν μου περνούσε από το μυαλό ότι σε λίγους μήνες θα μπορούσα να αναλάβω τις αρμοδιότητες που ανέλαβα τελικά».

Και κατέληξε: «Η αίτηση και ο έλεγχος για το αν και κατά πόσο το δάνειο πληρούσε τις προϋποθέσεις και τελικά η έγκρισή του έγινε τη περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.