Γκρίνια στην κυβέρνηση προκαλούν οι πλειστηριασμοί. Στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Φίλης επανέλαβε την πρότασή του για νομοθετική πρωτοβουλία που θα προστατεύσει τη «λαϊκή» κατοικία.

Σε διαφορετική γραμμή από την κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς εμφανίζεται ο Θοδωρής Δρίτσας. Μιλώντας στον Focus FM εξέφρασε την απορία του για ποιο λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνδράμουν τους συντρόφους τους της Λαϊκής Ενότητας στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τους πλειστηριασμούς: «Πέρα από τη ΛΑΕ, θα μπορούσαμε κι εμείς, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχουμε – και κάποια μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν και τώρα – στις διαμαρτυρίες κατά των πλειστηριασμών», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο ίδιος συμμετείχε στις κινητοποιήσεις στον Πειραιά.

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ζητήθηκε να νομοθετηθεί με σαφήνεια το πλαίσιο προστασίας για την πρώτη κατοικία μέχρι το σκαλοπάτι των 300.000 ευρώ.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους προκειμένου οι τράπεζες να μπορούν να δανείσουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νέα ζευγάρια.