Την άποψη ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα για να εφαρμόσει όλα όσα έχει δεσμευθεί στο πλαίσιο της νέας δανειακής σύμβασης και οι εκλογές τώρα θα ήταν έγκλημα εξέφρασε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η «προεκλογική περίοδος αυτή τη στιγμή είναι στην ουσία ένα ακόμα έγκλημα σε όλα αυτά που έχουμε κάνει. Μέχρι τον Ιούνιο πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει τόσες δεσμεύσεις (πάνω από 80 δράσεις), τις οποίες αν δεν έχουμε υλοποιήσει, θέτουμε σε κίνδυνο τη χώρα», ενώ δεν παρέλειψε να διευκρινίσει ότι «όσοι μετέχουν σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό, θα πρέπει να ξέρουν ότι δε θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές».

«Υπάρχουν κολοσσιαίες ευθύνες. Ο κ. Πελεγρίνης παραχώρησε τη Νομική από την Πέμπτη ως τη Δευτέρα» τόνισε η υπουργός Παιδείας, αναφερόμενη στην κατάληψη της σχολής, η οποία εν συνεχεία μετατράπηκε σε ορμητήριο για τα έκτροπα της Κυριακής.

Αναφερόμενη στην υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου της Κυριακής, η κ. Διαμαντοπούλου επεσήμανε ότι «η ζαριά ήταν ή μειώσεις ή τίποτα», διευκρινίζοντας ότι «η χώρα σε περίπτωση που δεν τα ψηφίζαμε θα γυρνούσε για τα επόμενα 10 χρόνια στη δεκαετία του 50».

«Αυτά που είπε χθες ο κ. Σόιμπλε, τα έχω πει από το Δεκέμβριο» σημείωσε η κ. Διαμαντοπούλου, διευκρινίζοντας όμως ότι «κανείς δε μπορεί να επεμβαίνει σε τέτοιο βαθμό στην πολιτική που χαράσσει η χώρα».