Σοβαρά τραυματισμένη από την χθεσινή ψηφοφορία βγήκε η Ν.Δ. καθώς ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών αρνήθηκε να υπακούσει στην κομματική γραμμή υπερψήφισης του νέου μνημονίου, καταψήφισε και διεγράφη και από την ΚΟ και από το κόμμα με συνοπτικές διαδικασίες χθες πριν ακόμα ανακοινωθεί επίσημα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή.

Μεταξύ αυτών και οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ οι κ. Κ. Μαρκόπουλος και Μ. Κεφαλογιάννης. Και ναι μεν ο Α. Σαμαράς επέδειξε -όπως τονίζουν συνεργάτες του -πυγμή ηγέτη, όμως το βέβαιο είναι ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ΝΔ και πιθανότατα στον χώρο της κεντροδεξιάς.

Δεδομένη θεωρείται η προσέγγιση με την Ν.Δ. του κ. Μ. Βορίδη αλλά και του Α. Γεωργιάδη ,ενώ ασαφής παραμένει ακόμα η στάση μιας μεγάλης ομάδας από τους διαγραφέντες -ουσιαστικά η τάση της λαϊκής δεξιάς-οι οποίοι δεν αποκλείεται να συγκροτήσουν ομάδα με στόχο και την εμφάνιση τους στην εκλογική αναμέτρηση που επίκειται.

Ας σημειωθεί ότι τους βουλευτές προσπάθησε να μεταπείσει λίγο πριν την ψηφοφορία ο ίδιος ο Α. Σαμαράς σε συνάντηση που είχε μαζί τους στο γραφείο του γραμματέα της ΚΟ Της ΝΔ.