Σε δυο σημεία εστίασε την τοποθέτησή της στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου: Στην ανάγκη να μην τορπιλισθτεί η εφαρμογή του νέου Μνημονίου από πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και στην διαδικασία αυστηρού ελέγχου εφαρμογής του, με παράλληλη εκστρατεία ενημέρωσης στην Ευρώπη.

«Το νέο Μνημόνιο, όπως και το προηγούμενο, περιέχει μεγάλο αριθμό δράσεων που αφορούν πολύπλοκες διαδικασίες και πολύ συγκεκριμένα και αυστηρά χρονοδιαγράμματα», είπε η κ. Διαμαντοπούλου και πρόσθεσε: «Εάν γίνουν εκλογές αυτά δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν με αποτέλεσμα να τορπιλίσουν αυτή καθ’ αυτή την συμφωνία και η χώρα».

Η υπουργός Παιδείας τόνισε επίσης ότι χρειάζεται ο πρωθυπουργός να καθιερώσει ένα αυστηρό σύστημα ελέγχου της εφαρμογής των χρονοδιαγραμμάτων του νέου Μνημονίου, ίσως με τον διορισμό ενός υφυπουργού παρά τον πρωθυπουργό ή οι υπουργοί να λογοδοτούν μια φορά τον μήνα στις Επιτροπές της Βουλής για τα όσα έχουν αναλάβει.

Τέλος η κ. Διαμαντοπούλου πρότεινε στον κ. Παπαδήμο να εξηγήσει στον ελληνικό λαό ότι με την εφαρμογή των μέτρων υπάρχει ελπίδα για τη χώρα.