Άμεσοι στόχοι του ΚΚΕ είναι η ανατροπή της κυβέρνησης του «μαύρου μετώπου», να μην ψηφιστεί το νέο Μνημόνιο και να γίνουν εκλογές, δήλωσε σήμερα η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι απαιτείται επαγρύπνηση, για να μην μετατραπούν οι εκλογές σε άσφαιρο όπλο, σε αδύναμο κρίκο για το λαό, όπως έχει γίνει ως σήμερα πολλές φορές.

Οι επόμενες εκλογές, είπε η γραμματέας του ΚΚΕ, πρέπει να οδηγήσουν σε ρήγμα στο πολιτικό σύστημα και τα ταξικά συμφέροντα που υπηρετεί και αυτό το ρήγμα μπορεί να γίνει μόνο με το ΚΚΕ, καθώς, «κάθε άλλη εξέλιξη θα μας γυρίσει ακόμα πιο πίσω».

Η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι είναι ανάγκη ο λαός να κάνει συνεχή αγώνα και να είναι μαχητικός και ανυποχώρητος απέναντι στην προβοκάτσια, την υπονόμευση, την κρατική και εργοδοτική καταστολή και υπογράμμισε ότι αν όλοι έδιναν βάση στην εκτίμηση του ΚΚΕ, ότι θα έλθουν νέα Μνημόνια, ότι σωτηρία δεν υπάρχει για το λαό παρά μόνο για το κεφάλαιο, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Ωστόσο, είπε, ακόμα δεν είναι αργά και ζήτησε από τους εργαζόμενους να εμπιστευθούν το ΚΚΕ.

Διαφορετική είναι η προσέγγιση του ΚΚΕ ως προς τη «στάση ρεαλισμού», που προβάλλουν πολλές φορές τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Η κ. Παπαρήγα είπε χαρακτηριστικά ότι ρεαλισμός και ρεαλιστικό είναι αυτό που συμφέρει το λαό, ρεαλισμός είναι να έχεις σταθερή δουλειά, μισθό και σύνταξη για να ζεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Υπό μια άλλη οπτική, η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι «ευτυχώς που ο Κολοκοτρώνης και οι άλλοι, ευτυχώς που το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ, ευτυχώς που το ΚΚΕ, δεν υιοθέτησε τον ρεαλισμό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, του ΣΕΒ και των άλλων. Πού θα ήμασταν αν οι λαοί, σε κρίσιμες στιγμές, άκουγαν τον “ρεαλισμό” των επάνω;».

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να καταδικάσει «την αισχρή κοροϊδία που μεθοδικά οργανώνουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ, που τάχα μας έσωσαν από τα χειρότερα, ενώ αντιδρούν δήθεν στις συντάξεις. Τα έδωσαν όλα στους καπιταλιστές, ξέρουν καλά ότι οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές, έτσι κι αλλιώς θα κατρακυλήσουν, ως συνέπεια από τις γενικές αποφάσεις», τόνισε.

Ταυτόχρονα, η γραμματέας του ΚΚΕ εξαπέλυσε επίθεση κατά συνδικαλιστών ηγεσιών, ζητώντας από το λαό «να παραμερίσει τους προδότες, συμβιβασμένους και εξαγορασμένους συνδικαλιστές, τους φοβισμένους να τα βάλουν με την καπιταλιστική εργοδοσία, από τα συνδικάτα, τα σωματεία, τους συλλόγους, από παντού- από τα κάτω προς τα επάνω να ανατρέψουν τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης».

Υπό το πρίσμα αυτό, η κ. Παπαρήγα ζήτησε «να δοθεί τέλος στην ανοχή απέναντι στη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τις περισσότερες ομοσπονδίες, στα όργανα των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών- πρέπει να αλλάξουν άρδην οι συσχετισμοί, είναι δήμιοι του λαού, συνεργοί των βιομηχάνων».

Απαντώντας στην ερώτηση αν αρκούν οι απεργίες για την ανατροπή του σκηνικού, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «εάν η απεργία χρησιμοποιείται για να μετατραπεί σε πλυντήριο κάποιων συνδικαλιστικών ηγεσιών, βεβαίως δεν φτάνει. Αλλά ακριβώς στις απεργίες αυτές πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια της η εργατική τάξη, οι εργάτες του κάθε κλάδου- εμείς λέμε όλη η Ελλάδα να γίνει μια Χαλυβουργία».

Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι «αυτοί οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον λαό είναι μειοψηφία σε όλη την Ευρώπη και πρέπει αυτή η μειοψηφία να ανατραπεί. Γιατί έχει στα χέρια της την εξουσία. Μια απεργία από μόνη της δεν κάνει και τίποτα, αλλά στο όνομα του ότι αυτή η απεργία δεν μπορεί να δώσει τα πάντα, τότε, όπως είπε, χάνεται η δυνατότητα της οργανωμένης μαχητικής αντεπίθεσης με όρους ρήξης και ανατροπής. Δεν ξεπλένει, πάντως, τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, ούτε ο Νιαγάρας, επειδή κάνουν απεργίες».

Ως προς την στάση των βουλευτών των κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, η κ. Παπαρήγα τους κάλεσε να καταψηφίσουν «αυτό το εξάβλωμα», δηλαδή το νέο Μνημόνιο.