Στο φλέγον θέμα της φοροδιαφυγής, του κοινωνικού μερίσματος αλλά και των εξοπλιστικών αναφέρθηκε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Συγκεκριμένα στο θέμα της φοροδιαφυγής είπε πως: «Η θέση της ΝΔ είναι ότι πρέπει να υπάρξει άπλετο φως για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της φοροδιαφυγής. Εφόσον υπάρχουν και είμαι βέβαιος ότι θα υπάρχουν και Έλληνες μέσα σε αυτούς τους φορολογικούς παραδείσους- πρέπει να ερευνηθεί η υπόθεση φορολογικά και να εξιχνιαστεί, να διαπιστωθεί δηλαδή αν το αποτέλεσμα αυτών των εσόδων, των χρημάτων που βρίσκονται σε διάφορους φορολογικούς παραδείσους έχει φορολογηθεί νόμιμα στην Ελλάδα ή είναι «μαύρα» χρήματα που με διάφορους τρόπους έχουν φύγει».

Για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και την συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16 επισήμανε ότι τα εν λόγω μαχητικά επιβάλλεται να αναβαθμιστούν ώστε να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης με τους γείτονες, ωστόσο υπογράμμισε την ανάγκη τέτοιου είδους ζητήματα να αντιμετωπίζονται με διαφάνεια και να τηρούνται όλοι οι κανόνες.

Με αφορμή δημοσίευμα για συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία ζήτησε να διευκρινιστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η πώληση και να αποσαφηνιστεί αν υπήρξε μεσολάβηση κάποιου μη διαπιστευμένου διαμεσολαβητή.

Για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει καμία ιστορία επιτυχίας, αντίθετα υπάρχουν άπειρα προβλήματα» και έθεσε το ερώτημα μήπως το πλεόνασμα αυτό προέκυψε από την υπερφορολόγηση των Ελλήνων πολιτών, τη μη υλοποίηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων ή την άτυπη στάση πληρωμών που έχει κάνει το Δημόσιο. Σε κάθε περίπτωση ανέφερε ότι πέρσι το πλεόνασμα δόθηκε στους συνταξιούχους, χωρίς να τεθούν άλλα εισοδηματικά κριτήρια, για παράδειγμα τα εισοδήματα από ακίνητα και πρότεινε αν υπάρχει τέτοιο πλεόνασμα να δοθεί κατά προτεραιότητα με έλεγχο των άλλων οικονομικών στοιχείων στους μακροχρόνια ανέργους που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.